Χρήστες OnLine

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Το σχέδιο του Αφελληνισμού της Ελλάδος παρουσίασε ο κ. Παυλόπουλος

Το σχέδιο του αφελληνισμού της Ελλάδος παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας:


«Λόγω της όξυνσης του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ...η Ε.Ε. αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού συστήματος ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΣΔΔΑ, έχει ήδη προχωρήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη θεσμοθέτηση και λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Μεταναστών, στην οποία συμμετέχουν τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, με ουσιαστικό ρόλο στην εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής ένταξης».


Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως διευκολύνθηκε και η "οικογενειακή επανένωση των μεταναστών" και η εφαρμογή του καθεστώτος των "επί μακρόν διαμενόντων", συμπλεριλαμβανομένων καιτων παιδιών μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

(σχόλιο ΕΨ: Δηλαδή, ένας μπαίνει παράνομα, τον νομιμοποιούμε από την πίσω πόρτα, και έπειτα μπορεί να φέρει ολόκληρη την οικογένεια του!)

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το πρόγραμμα για τα έτη 2007-2013, με 26,2 εκ. ευρώ!

Οι δράσεις των επί μέρους αυτών προγραμμάτων στοχεύουν στην εξασφάλιση της πρόσβασης και συμμετοχής των μεταναστών σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.


Πιο αναλυτικά το σχέδιο περιλαμβάνει:

• Εκστρατεία έντυπης ενημέρωσης προς τους υπηκόους τρίτων χωρών στους τομείς της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευση (σε πέντε γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, αλβανικά, ρωσικά, αραβικά), καθώς και στα ζητήματα καθημερινότητας.

(σχόλιο ΕΨ: Έλληνες μάθετε ξένες γλώσσες αν θέλετε να επιβιώσετε στο Ellada του κοντινού μέλλοντος. Να σημειώσουμε ότι καμία άλλη Ευρωπαική χώρα δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο μέτρο!)

• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσω εκστρατείας από τα ΜΜΕ και διοργάνωση ημερίδας, με στόχο την εξάλειψη στερεοτύπων, φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας

(σχόλιο ΕΨ: ΟΥΔΕΝ!)

• Πρόγραμμα μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και ιστορίας σε μητέρες μετανάστριες

(σχόλιο ΕΨ: Κατά του "Ρατσισμού" αλλά υπέρ του Σεξισμού)

• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών μέσα από τη μουσική και το τραγούδι για παιδιά μεταναστών

(σχόλιο ΕΨ: Βεβαίως... με τραγούδια από τον ΡΙΤΣΟ, τον ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ και κάθε "διανοούμενο" της Αριστεράς)

• Προγράμματα διαπολιτισμικής επιμόρφωσης δημόσιων υπαλλήλων που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών ή χειρίζονται θέματα που τους αφορούν.

(σχόλιο ΕΨ: Άλλη μια μαύρη τρύπα για να πετούν δημόσιο χρήμα από τα ταμία του κράτους. Η Ε.Ε. πληρώνει το πρόγραμμα, ο Έλληνας και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πληρώνουν την Ευρώπη!)

• Προγράμματα εκπαίδευσης Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, δεδομένου ότι οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές αποτελούν έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας των υπηκόων τρίτων χωρών με την κοινωνία υποδοχής.

(σχόλιο ΕΨ: ...όπου "μεσολαβητές" και "εκπαιδευτές" συμπληρώστε: ένα τεράστιο κύκλωμα από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Αριστεριστές και Αναρχικούς!)



Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Καθημερινή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου