Χρήστες OnLine

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Ζητείται εμβόλιο για τον "ιό" της Ελευθεροτυπίας, υπερασπιστή του indymedia

Ο "ιός" ενοχλήθηκε από τα εμβόλια... συγγνώμη εννοούμε από τις ενέργειες του ΟΤΕ για την διακοπή του εξυπηρετητή του Indymedia και από τον σύλλογό μας, για τις αποκαλύψεις μας σχετικά με τις τοποθεσίας των εξυπηρετητών και άλλων αναρχοαριστερών ιστοσελίδων. Γράφει ο "ιός" ένα βαρύγδουπο τίτλο "Το άλλο Πανεπιστημιακό άσυλο". Το Πανεπιστημιακό άσυλο των αναρχικών, των ξυλοδαρμών των καθηγητών και της λειτουργίας παράνομων εξυπηρετητών ιστοσελίδων. Η ομάδα του "ιού" είναι γνωστή για τις αντεθνικές και συγκλίνουσες απόψεις με το Indymedia και το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι όπως φάνηκε με την συμμετοχή τους στην παρουσίαση του "Μακεδονικού λεξικού"

Ξεκινά το άρθρο του "ιού" με ένα ιστορικό του indymedia [sic]

*Το Athens Indymedia αποτελεί τμήμα του ομώνυμου διεθνούς δικτύου αντιπληροφόρησης που πρωτοδημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 1999 στο Σιάτλ, από ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, για τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.


Να υπενθυμίσουμε ότι το thessaloniki.indymedia φιλοξενείται στον ίδιο εξυπηρετητή στο ΕΜΠ αλλά διέκοψε την λειτουργία τους καταγγέλλοντας «Σχέσεις με εταιρείες, θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού και κρατικούς θεσμούς». Το ίδιο συνέβη και στην Αργεντινή, όπου οι συντελεστές του Indymedia κατήγγειλαν και αυτοί ότι λάμβαναν υπογείως ενίσχυση από τον G. Soros.


Γράφουν πιο κάτω αναφερόμενοι στον σύλλογό μας:

Η τωρινή καμπάνια ξεκίνησε αμέσως μετά το φόνο του Γρηγορόπουλου: Στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ όλη η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τις μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και την κυβέρνηση, το ακροδεξιό σάιτ του «Πατριωτικού Συλλόγου Θερμοπύλαι» αποκάλυψε ότι ο σέρβερ του Indymedia φιλοξενείται στο σύστημα του ΕΜΠ. Την επομένη έκανε την εμφάνισή του ο «εξειδικευμένος» δικτυακός τόπος «Λουκέτο τώρα στο Indymedia!» (Stop-Indymedia) και ακολούθησε ομώνυμο γκρουπ συζήτησης στο Facebook. Στις 10.12, ο «Θερμοπύλαι» δημοσίευσε ονόματα, τηλέφωνα και e-mail καθηγητών και υπαλλήλων του ΕΜΠ, καλώντας το κοινό να «διαμαρτυρηθεί» και ν' απαιτήσει το κλείσιμο «της ιστοσελίδας των αναρχικών». Η σκυτάλη παραδόθηκε κατόπιν στους βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια όπως ο "ιός", που ξέρει καλά από προπαγάνδα και πιπιλά την ίδια καραμέλα, είχαμε απαντήσει στις προηγούμενες αναφορές του για τον σύλλογο μας και τις ανακρίβειες που είχε γράψει.

Εδώ όμως θέτει ένα θέμα όπως και παρακάτω για δημοσιεύσεις από ονόματα, τηλέφωνα και e-mail καθηγητών του ΕΜΠ. Εμείς κύριοι και κυρίες του "ιού" δεν τα βάλαμε αυτά τα ονόματα για να στοχοποιήσουμε κάποιον αλλά γιατί είναι υπεύθυνοι της ομαλής και σωστής διαχείρισης του δικτύου, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται όταν μιλάμε για indymedia. Αντιθέτως η κατάπτυστη ιστοσελίδα που τόσο υποστηρίζετε έχει επανειλημμένος στοχοποιήσει άτομα δημοσιεύοντας προσωπικά δεδομένα, βρισιές και καθαρές απειλές. Μερικοί έχουν χτυπηθεί άσχημα από αναρχικούς μετά τις σχετικές δημοσιεύσεις και έχουν γίνει μηνύσεις για το θέμα, εναντίων και των υπευθύνων που προαναφέραμε.

Για να δείτε ότι διαβάζουμε το indymedia, σας παραθέτω συνδέσμους που στοχοποιούν άτομα και δημοσιεύουν ατομικά στοιχεία:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=986224 (προσπαθούν να εκφοβίσουν μέλη του συλλόγου)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1049781 (προσβολή του δολοφονημένου από την ΣΕΧΤΑ Υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα, η φωτογραφία σε σχετικό άρθρο γιατί την έσβησαν)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1042684 (αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του Κώστα Πεύρη)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1044935 (αναφορά σε ιδιωτικά και ατομικά στοιχεία προσώπων με την ένδειξη "καταζητούνται")

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1006191 (αναφορά σε ιδιωτικά και ατομικά στοιχεία προσώπου ο οποίος υπέβαλε και μήνυση)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1014594 (τα ονόματα των φοιτητών της ΦΟΣ με βρισιές και απειλές. Κάποιοι φοιτητές της ΦΟΣ στο ΠΑ.ΠΕΙ. ξυλοκοπήθηκαν από αναρχικούς)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=825455 (στοχοποίηση ομάδας ατόμων με φωτογραφίες, δημοσίευση απειλών και προσωπικών δεδομένων, φωτογραφία του άρθρου)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1027272 (μια από τα ίδια... στοχοποίηση ομάδας ατόμων με φωτογραφίες, δημοσίευση απειλών και προσωπικών δεδομένων)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1027246 (μια από τα ίδια... στοχοποίηση ομάδας ατόμων με φωτογραφίες, δημοσίευση απειλών και προσωπικών δεδομένων)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1056407 (στοχοποίηση προσώπου, απειλές)


Ο "ιός" αν ενδιαφέρεται για την ελευθερία της έκφρασης και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ας δώσει αυτά τα στοιχεία στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Είναι γνωστό ότι οι αναρχικοί κάνουν αντισυγκεντρώσεις (πρωτοφανής στέρηση ελευθερίας έκφρασης) και φωτογραφίζουν με πανάκριβες φωτογραφικές μηχανές τους πάντες όπως ομολογούν και οι ίδιοι στο Indymedia όταν δεν λογοκρίνονται... "Στην κοινωνια απευθηνομαστε και τον φασισμο τον αντιμετωπιζουμε με τον λογο η με αντι-βια εκει που πρεπει οταν μας την πεφτουν σε μια πορεια η σε μια καταληψη . Οχι ακολουθωντας ασφαλιτικους μεθοδους ξενους στις ιδεες μας, εμεις λεμε οτι ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα, αλλωστε. Να την πεσουμε στο αντρο τους ναι αλλα οχι να εντοπιζουμε το καθε φασιστακι ατομικα στο σπιτι του , πολυ περισσοτερο οταν προκειται για πιτσιρικα που του εχουν κανει πλυση εγκεφαλου. Μακρια απο το INDYMEDIA τετοιες λογικες."


Συνεχίζουν με χαρακτηρισμούς και ταμπέλες, η γνωστή καραμέλα των "προοδευτικών" και των αναρχοαριστερών.

Ο ακροδεξιός χαρακτήρας της όλης κίνησης είναι αναμφισβήτητος. Τα γραφεία του «Π.Σ. Θερμοπύλαι» εγκαινιάστηκαν το 2004 από τον Κώστα Πλεύρη, ο οποίος ήταν ομιλητής στις 7 από τις 46 εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί. (Ακολουθούν ο Βορίδης με 4 παρουσίες και ο Αδωνις με 3, ενώ από μια φορά εμφανίστηκαν ο υιός Πλεύρης, ο Γεωργαλάς, ο Καραθάνος, ο Καλεντερίδης, ο Θύμιος Παπανικολάου κι ο εκπρόσωπος Τύπου του Μεϊμαράκη, Νίκος Χιδίρογλου.)

Αφού θέλετε χαρακτηρισμούς θα τους έχετε. Ο αναρχοαριστερός χαραχτήρας της όλης κίνησης του "ιού" να υπερασπιστεί το Indymedia είναι αναμφισβήτητος. Επανειλημμένως υπερασπίζετε το Indymedia σε πολλά άρθρα του. Ελάτε κύριοι του ιού να μας παρουσιάσετε και εσείς ένα θέμα Ελληνικού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος ή ακόμα και πολιτικού, αλλά όχι κάτι απαράδεκτο όπως το "Μακεδονικό λεξικό". Αν έχετε πρόβλημα με τους ομιλητές, τα βίντεο των ομιλιών είναι στην ιστοσελίδα, μπορείτε να εκφράσετε τις απόψεις σας παραθέτοντας επιχειρήματα και όχι ταμπέλες. Ο κ. Κώστας Πλεύρης είχε για χρόνια εκπομπές σε γνωστά τηλεοπτικά κανάλια (Τελεάστυ, Extra3) τα οποία δεν είχαν κατηγορηθεί με τον χαρακτηρισμό "ακροδεξιά", τα ίδια και οι υπεύθυνοι τους.

*Χαρακτηριστική για τους πολιτικοϊδεολογικούς προσανατολισμούς των διωκτών του Indymedia είναι η (αυτο)παρουσίαση της τελευταίας ομιλίας του Πλεύρη (31.5.09): «Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του συλλόγου», διαβάζουμε, ο ομιλητής «χειμαρρώδεις [sic] όπως πάντα, καθήλωσε το ακροατήριο», διακηρύσσοντας ότι «ο Ελληνικός λαός θα κληθεί κάποτε να διαλέξει μια Ελλάδα χωρίς Δημοκρατία ή μια Δημοκρατία χωρίς Ελλάδα». Και, φυσικά, «καταχειροκροτήθηκε από το κοινό».

Τι να κάνουμε έτσι μας αρέσει να γράφουμε... και αυτό κακό είναι; Δεν μας αρέσει να γράφουμε σε αριστεριστή διάλεκτο ή "προοδευτικά"... Πάντως εσείς θα συμφωνείτε απολύτως με την δεύτερη φράση του κ. Κώστα Πλεύρη...

*Κατά κοινή ομολογία, η παρουσία του σάιτ μέσω ΕΜΠ δεν αποσκοπεί στην αποφυγή του οικονομικού κόστους (κάπου 80 ευρώ το μήνα, ποσό γελοίο για δικτυακό τόπο με χιλιάδες σταθερούς χρήστες και δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα), αλλά στην αυξημένη προστασία που εξασφαλίζει στον σέρβερ το πανεπιστημιακό άσυλο.

*«Ας πληρώσει το Indymedia έναν εξυπηρετητή, ώστε να μπορούν να το κλείσουν οι αρχές και να μην κρύβονται πίσω από τον πρύτανη και το "άσυλο" του Πολυτεχνείου», ξεκαθαρίζει π.χ. χωρίς περιστροφές το σάιτ του «Θερμοπύλαι» (8.2.09). «Η ύπαρξη του ασύλου επιτρέπει την ατιμωρησία ακόμη και όταν γίνονται εγκληματικές ενέργειες, όπως η παροχή προσωπικών δεδομένων», εξηγεί απ' την πλευρά του ο Πολατίδης (12.7). Παρόμοια συλλογιστική αναπτύσσει και το ομόφρον Greek Alert (9.7.09), σε σχετικό κείμενό του που αναπαράγεται αυθημερόν στον ιστότοπο του «Ρεσάλτο».

Νομίζω ότι και εσείς συμφωνείτε με τα παραπάνω. Πράγματι παρανόμως και με την ανοχή των υπευθύνων των Ανωτάτων ιδρυμάτων λειτουργεί μια πληθώρα ιστοσελίδων μέσα σε αυτά. Αν διαφωνείτε θα ήθελα να μεσολαβήσετε για την λειτουργία της ιστοσελίδας μας μέσα από το ΕΜΠ για να λέμε ανενόχλητοι ότι θέλουμε.

Αμέσως μετά τα πρώτα εξώδικα του ΟΤΕ, ο Π.Σ. «Θερμοπύλαι» αποφαινόταν π.χ. πως είναι «
γεμάτα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με παράνομους εξυπηρετητές (servers) αναρχοαριστερών ιστοσελίδων» (12.7). Παραθέτει μάλιστα τα ονόματα, e-mail και τηλέφωνα των αρμόδιων καθηγητών και υπαλλήλων, για τον παντοειδή -προφανώς- «σωφρονισμό» τους (8.7).

Το ξέρουμε ότι αυτό το άρθρο πόνεσε πολύ (όπως κάποια ισχυρά εμβόλια) γιατί για πρώτη φορά βλέπουμε το πραγματικό μέγεθος του φαινομένου. Τα ονόματα όπως είπαμε και παραπάνω βρίσκονται στις σχετικές ιστοσελίδες των εργαστηρίων που βρίσκονται οι παράνομες αναρχοαριστερές σελίδες. Ο ένας λόγος που τα βάλαμε είναι για να μη λένε οι υπεύθυνοι ότι δεν ξέρουν που είναι, δεν μπορούν να τις εντοπίσουν ή να τις μπλοκάρουν. Ο άλλος λόγος είναι για να ξέρουν, ποιοι είναι οι διαχειριστές και νομικά υπεύθυνοι, για να απευθυνθούν, αυτοί που θίγονται από την λειτουργία των ιστοσελίδων. Μην μας δουλεύετε ούτε να μας νομίζετε ηλιθίους.

Ο "ιός" συνεχίζει με ανόητα και υποτιμητικά σχόλια διαφόρων ιστοσελίδων όπως των μελών του γκρουπ «Λουκέτο τώρα στο Indymedia!» στο facebook όσο και στην ιστοσελίδα, στο «Δράσις-ΚΕΣ», στο «Greek Alert», στο «Ρεσάλτο» και στο «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου» "ένα εμετικό «χιουμοριστικό» σάιτ, αποκαλυπτικό για το πνευματικό επίπεδο του χώρου" όπως λέει ο "ιός". Αν βέβαια δεν σατίριζε "προοδευτικούς" και αριστερούς θα ήταν στο επίπεδο του Λάκη...

Εμείς βλέπουμε ότι για άλλη μια φορά να δικαιωνόμαστε για τους αγώνες μας και ότι έχουμε φανατικούς αναγνώστες και μελετητές των άρθρων μας όπως ο "ιός"...

Πηγή:Π.Σ.Θερμοπύλαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου