Χρήστες OnLine

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ο δρόμος των λαθρομεταναστών περνάει από την Γευγελή

Βλέπω συχνά να υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ των “προστατών” των λαθρομεταναστών και όσων αντιτίθενται στη λαθρομετανάστευση. Προσωπικά εμένα μου προκαλεί θλίψη το να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται προσπαθώντας να βρουν την καλύτερη ζωή που κάποιοι σκλαβέμποροι τους έταξαν. Επίσης μου προκαλεί θυμό να βλέπω κάποιους από αυτούς να γίνονται πιόνια στα χέρια έχθρων της χώρας, να γυρίζουν να δαγκώσουν το χέρι που προσπαθεί να τους θρέψει, να καίνε την ελληνική σημαία…

Ένα χαρακτηριστικό του Έλληνα ήταν πάντα η φιλοξενία. Από τον καιρό του Ξένιου Δια η αρετή αυτή ήταν από τις σημαντικότερες του Λαού μας και την αποδείξαμε και πάλι έμπρακτα γιατί ουσιαστικά αγκαλιάσαμε τους μετανάστες!

Θα πρέπει όμως οι υπεύθυνοι να σκεφτούν το πόσο μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα. Δεν έχουμε την δυνατότητα να φιλοξενούμε εκατομμύρια λαθρομεταναστών ούτε οικονομικά αλλά ούτε πληθυσμιακά. Είναι καιρός να προσέξουμε ιδιαίτερα τα σύνορα μας τόσο εξ’ ανατολών όσο, και ίσως πολύ περισσότερο, .. τα βόρεια σύνορα.


Οι SE Times αναφέρουν ότι οι Σκοπιανοί συνέλαβαν 12 λαθρομετανάστες, 3 από αυτούς στη Γευγελή καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Αυτό το δημοσίευμα δεν δείχνει παρά την κορυφή του παγόβουνου διότι η Γευγελή αποτελεί βασικό σημείο εισόδου λαθρομεταναστών. Τα χαλαρά μέτρα ασφάλειας και η συνεχής κίνηση τουριστών και τζογαδόρων την έχουν μετατρέψει σε δρόμο του μεταναστευτικού καραβανιού καθώς είναι εύκολο να μένουν εκεί και να περιμένουν την ευκαιρία να μπουν στην Ελλάδα. Άραγε αυτά τα λεωφορεία των καζίνο τα ελέγχει κανένας? Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να ελέγξει αυστηρότερα τις επίσημες εισόδους γιατί αν περιμένουμε από τη Σκοπιανή αστυνομία… καήκαμε.

Πέτρος Α.

ΥΓ: Το άρθρο των SETimes είναι στο http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/el/newsbriefs/setimes/newsbriefs/2009/06/01/nb-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου