Χρήστες OnLine

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Αθήνα: Η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ανομίας

Μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη

Ίσως δεν ταιριάζει στο πολιτικό κλίμα των ημερών, αλλά οι βραδινές κυριακάτικες εικόνες των οδών Μενάνδρου και Γερανίου στην Αθήνα δεν επιτρέπουν αναστολές. Όποιος ανυποψίαστος οδηγός πέρασε από εκεί σχετικά νωρίς, στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, θα ένιωσε τουλάχιστον ανασφάλεια, όσο ψύχραιμος κι αν ήταν.

Στρίβοντας στην οδό Μενάνδρου αντιλαμβάνεται ο καθείς το άναρχο πολύχρωμο πλήθος και αισθάνεται ότι οι διαθέσεις δεν είναι οι καλύτερες. Περίπου 2.000 νέοι Αφρικανοί και Ασιάτες, ανακατεμένοι με ανθρώπινες σκιές χρηστών ηρωίνης, κινούνται ή σταθμεύουν δεξιά και αριστερά, κατά μήκος των δύο συνεχόμενων δρόμων, ανάμεσα σε εμπορεύματα και συναλλαγές κάθε είδους.

Πολύβουο το ετερογενές πλήθος, εμφανώς επιθετικό, παρατηρεί τους... «τολμητίες» που εισέρχονται στην ελεύθερη και άνομη ζώνη, αναζητώντας παράθυρα ανοιχτά, πόρτες ξεκλείδωτες και τσάντες ξεχασμένες.

Και όταν προσφέρονται τέτοιες ευκαιρίες, χέρια μπαίνουν απ΄ τα ανοιχτά παράθυρα, πόρτες ανοίγουν, τσάντες, κινητά και πορτοφόλια αρπάζονται εν μέσω πανηγυρισμών.
Και αν τα θύματα κάνουν το μοιραίο λάθος και εξέλθουν των οχημάτων, τους περιμένουν τρικλοποδιές, ύβρεις και προπηλακισμοί.

Σε αυτό το κλίμα, σ΄ αυτή την ατμόσφαιρα, η έξοδος από την οδό Μενάνδρου γίνεται αγωνιώδης και η κάθοδος στην Πειραιώς λυτρωτική.

Κακά τα ψέματα, η Αθήνα απέκτησε στο κέντρο της μια εκτεταμένη και διαρκώς επεκτεινόμενη ζώνη ανομίας και παρανομίας, όπου ανθούν η απλή παραβατικότητα, οι μικροκλοπές, η εκμετάλλευση γυναικών, η προστασία, αλλά και η βαριά εγκληματικότητα των ναρκωτικών, των συμμοριών, των συγκρούσεων και των φονικών.

Τα πάντα μπορεί να γεννήσει αυτή η ζώνη. Απ΄ τα απλούστερα μέχρι τα πιο σύνθετα. Μπορεί να εξελιχθεί βαθμιαία σε υγειονομική βόμβα ή σε ελεύθερη περιοχή για κάθε σέχτα εγκληματική ή θρησκευτικο-πολιτική. Όπως και να έχει, η γιγάντωσή της δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν έχει τέτοια ζώνη στο κέντρο της.
Μέχρι τώρα οι Αρχές απλώς παρατηρούν.

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει πως δεν βλέπει και η Αστυνομία δρα πυροσβεστικά, μόνο όταν έχει να αντιμετωπίσει πολύ σκληρά περιστατικά.

Οι μόνοι που παρεμβαίνουν είναι οι "ρατσιστές" και οι προστατευτικοί αναρχικοί.
Όμως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να μείνει στη διαχείριση των άκρων.

Στη συγκεκριμένη ζώνη αναδεικνύονται ζητήματα ασφάλειας, υγείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τόσα άλλα.

Η πολιτεία οφείλει μια οργανωμένη, δυναμική παρέμβαση πολλαπλών επιλογών, πέρα από τη ρατσιστική βία και την αρρωστημένη ανεκτικότητα. Και μάλιστα το ταχύτερο, πριν το ιδιότυπο γκέτο του κέντρου των Αθηνών γιγαντωθεί και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΑΤΑ - ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ .

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ!

Του Α. Καρακούση
http://greece-salonika.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου