Χρήστες OnLine

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ


Πρωτοβουλία για την προώθηση του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναλαμβάνουν τα Δίκτυα Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), απ΄ όλο τον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσαν οι Συντονιστές των Δικτύων, που συμμετέχουν στη συνεδρίαση του προεδρείου του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνονται τρεις πρωτοβουλίες. Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι νέοι ομογενείς θα δημιουργήσουν κατ΄ αρχήν μια ηλεκτρονική αίτηση, η οποία θα απευθύνεται όχι μόνο στους νέους έλληνες ομογενείς, ανά τον κόσμο, αλλά και στις νεολαίες των χωρών που ζούνε.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τα πολλά καλά λόγια που γράφτηκαν στο διεθνή Τύπο, με αφορμή τα εγκαίνια του. Ξεκινούμε αυτή την προσπάθεια στοχεύοντας κυρίως στους νέους και τις νέες των χωρών όπου ζούμε, να τους ενημερώσουμε για τις διαστάσεις του προβλήματος, ώστε να δημιουργήσουμε μια δυναμική και να τους φέρουμε κοντά μας», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Συντονιστής Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης Κώστας Συμεωνίδης.

«Η ανησυχία είναι κοινή για όλους τους Έλληνες, όπου και αν ζουν. Οι νέοι ομογενείς απ΄ όλο τον κόσμο θέλουμε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην προώθηση του δίκαιου αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές», τόνισε από την πλευρά του ο Μορίς Γκρίτζαλης, Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας ΗΠΑ.

Τον προσεχή Δεκέμβριο, μετά τη συνάντηση που θα έχουν στη Θεσσαλονίκη, τα Συντονιστικά Συμβούλια των Δικτύων Νεολαίας ΣΑΕ θα επισκεφθούν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα παραδώσουν τις πρώτες υπογραφές που θα έχουν συγκεντρώσει. Αποκορύφωση της κινητοποίησης των Δικτύων θα αποτελέσουν οι ταυτόχρονες εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν, σε διαφορετικές πόλεις σε όλες τις ηπείρους, για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου