Χρήστες OnLine

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ έχασε το μάτι του από επίθεση φασιστών της αναρχίας!



από www.fos-edu.gr

Την προηγούμενη Τετάρτη,υπήρχε κάλεσμα των αναρχικών στο ΤΕΙ Αθήνας http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1038553 με σκοπό να επανοικιάσουν τους δημόσιους χώρους όπως λένε.

Ουσιαστικά αυτό που εννοούσαν είναι να κάνουν το ΤΕΙ Αθήνας που είναι υπόδειγμα καθαρής σχολής σε άλλη μια κακόγουστα βαμμένη σχολή και να το ευεργετίσουν και με κάποιες ζημιές όπως σπάσιμο σε μπάρες ασφαλείας και κάγκελα που τα θεώρησαν όπως αναφέρουν φασιστικά.

Το σημαντικό είναι όμως, οπως ακούσατε και από τις ειδήσεις, ότι όταν πήγε ένας καθηγητής να τους κάνει παρατήρηση του επιτέθηκαν τον τραυμάτισαν σοβαρά και σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι έχασε μόνιμα τον οφθαλμό του.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας το συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε να παραμείνει κλειστό την Δευτέρα, ενώ σας παραθέτουμε το κείμενο από τη συνεδρίαση του ΤΕΙ. Είναι σύντομο και αρκετά διαφωτιστικό καθώς απαντά στα γελοία επιχειρήματα των δραστών-εγκληματιών από την ανακοίνωση που έβγαλαν στο site ΤΟ ΣΤΕΚΙ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ: 23

ΘΕΜΑ: 2ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ


1. «Απάντηση σε απόψεις που δημοσιεύονται στο site “το Στέκι”»
Σε απάντηση των όσων γράφονται στο site «το Στέκι», το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας προέβη ομόφωνα στις ακόλουθες παρατηρήσεις και αποφάσεις:

Συχνότατα προκαλούνται καταστροφές στην περιουσία του ΤΕΙ Αθήνας χωρίς να υφίσταται συγκεκριμένος λόγος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ακόμη και αν συνέτρεχαν οι οιοδήποτε λόγοι, οι βανδαλισμοί θα ήταν δικαιολογημένοι. Το καταστροφικό παραλήρημα της προηγούμενης Τετάρτης 3 Ιουνίου 2009 δεν έχει προηγούμενο. Το σπάσιμο της μπάρας ελέγχου της εισόδου αυτοκινήτων της Δυτικής Πύλης, η καταστροφή του σιδερένιου τοιχώματος στον άνω διάδρομο της ταράτσας (που είχε τοποθετηθεί για προστασία λόγω της εγκατάστασης φυσικού αερίου) και το βάψιμο χώρων του Ιδρύματος, υπερέβησαν τα όρια της φαντασίας.

Σκοπός της τοποθέτησης της μπάρας ελέγχου της Δυτικής Πύλης ήταν να περιοριστεί η αυθαίρετη είσοδος σε άτομα άσχετα με το Ίδρυμα, διότι καταλάμβαναν πολύτιμο χώρο στάθμευσης, ο οποίος πλέον διατίθεται για τις ανάγκες των σπουδαστών του ΤΕΙ Αθήνας. Επιπλέον, αποτέλεσε έναν αποτελεσματικό τρόπο απαγόρευσης της εισόδου σε άτομα που διακινούσαν παράνομα CDs, παρά το γεγονός ότι η κ. Ελένη, ως δαιμόνια επιχειρηματίας, έβρισκε πάντοτε τρόπο να παρακάμπτει τα εμπόδια και να επανέρχεται!! Άραγε αυτό σημαίνει ότι η Διοίκηση και το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας κάλυπταν αυτήν και την παράνομη επιχειρηματική της δραστηριότητα; Μήπως απλώς σημαίνει ότι η κ. Ελένη δεν είχε καμία διάθεση να εγκαταλείψει μια επικερδή δραστηριότητα και επιδίωκε πάση θυσία να τη διατηρήσει; Ας επικρατήσει επιτέλους η κοινή λογική!!

Ποιος ήταν ο ιθύνων νους της χρησιμοποίησης τροχού κοπής του σιδερένιου πετάσματος που είχε τοποθετηθεί για την ασφάλεια των σωλήνων του φυσικού αερίου; Μπορείτε να διανοηθείτε τις συνέπειες μιας πιθανής έκρηξης για το ΤΕΙ και για την περιοχή ολόκληρη;

Η Διοίκηση αγόρασε τέντες και δημιούργησε χώρους για τα καπνίζοντα μέλη του Ιδρύματος. Φαίνεται πως η πρωτοβουλία αυτή σας δυσαρέστησε και για πολλοστή φορά αντιδράσατε πλιατσικολογώντας. Απομακρύνατε «με δημοκρατικές διαδικασίες» ομπρέλες και παγκάκια. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι προσεγγίζετε τη δημοκρατία με ιδιαίτερα ευφάνταστες μεθόδους.

Μπορείτε να μας πείτε που τοποθετείται ο εξοπλισμός των δυο καφενείων που λειτουργούν παράνομα και χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ μετά το πέρας της δουλειάς; Μήπως στα δυο στέκια της ΣΔΟ και της ΣΓΤΚΣ που καταλήφθηκαν παράνομα;

Ποιος άραγε καλύπτει ποιον; Είναι ποτέ δυνατόν ένα σύνολο 35.000 ατόμων, όσοι δηλαδή απαρτίζουν το ΤΕΙ Αθήνας, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, ΕΤΠ και διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Αθήνας να αποκαλούνται φασίστες και καρφιά της ασφάλειας;

Με ποια λογική είκοσι «φωτεινά μυαλά» επιμένουν χρόνια τώρα να καταπιέζουν 35.000 ανθρώπους; Ποιος τους παραχώρησε το δικαίωμα να βιαιοπραγούν και να εμπαίζουν εν ονόματι της δημοκρατίας; Πώς τολμούν να επικαλούνται τη δημοκρατία, όταν χειροδικούν σε καθηγητές του ΤΕΙ, ένας εκ των οποίων κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, και όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη για την ανοίκεια συμπεριφορά και τις παράλογες εξάρσεις βανδαλισμού, αλλά επιδίδονται σε αστεϊσμούς και διακωμώδηση γεγονότων που θα μπορούσαν να είχαν κόστος σε ανθρώπινες ζωές;

Για μια ακόμη φορά τίθεται το ερώτημα «Ποιος πίεζε τη Διοίκηση με εκβιαστικές ενέργειες για να παραμείνουν στον κεντρικό διάδρομο οι παράνομοι διακινητές CDs και τα καφενεία; Μήπως οι καθηγητές; Μήπως οι σπουδαστές ή οι διοικητικοί;»
Ας τελειώσει εδώ η παράνοια! To TEΙ Αθήνας δε θα φιλοξενήσει πλέον το θέατρο του παραλόγου που με περισσή μαεστρία επιχειρείτε να επιβάλλετε.

Για τελευταία φορά καλείστε να εγκαταλείψετε τους χώρους που καταλάβατε παράνομα και βίαια! Τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα υποκύψουν πλέον στον τραμπουκισμό και τις φασιστικές πρακτικές!

Σας ανεχτήκαμε αρκετά! Δε σας φοβόμαστε! Η περίοδος χάριτος τελείωσε!

Πηγή:
epas-epal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου