Χρήστες OnLine

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδεται η εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού στις 06:20 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου 2 στα Άνω Πατήσια. Ο 40χρονος Σάββας Νεκτάριος φρουρούσε το σπίτι της Σοφίας Κυριακίδου, πρώην συζύγου του καταδικασμένου για την υπόθεση ΕΛΑ Αγγελέτου Κανά και βασικής μάρτυρoς εναντίον του.



Το σημείο της επίθεσης

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον αστυνομικό, που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας, αναμένοντας να αλλάξει η βάρδια του. Τρία άτομα περικύκλωσαν το αυτοκίνητο και τον γάζωσαν με 20 περίπου σφαίρες. Μετά διέφυγαν με μοτοσικλέτες προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο άτυχος αστυνομικός έχασε ακαριαία τη ζωή του.


Η Σοφία Κυριακίδου

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ στο σημείο της επίθεσης έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 10 κάλυκες.

Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Τμήμα Επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιών.


Εν ψυχρώ δολοφονία

Για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, που μετέβη στο σημείο της επίθεσης.


Έκανε λόγο για δύσκολη υπόθεση και ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Τόνισε ότι ο στόχος φυλασσόταν σε 24ωρη βάση.


Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο 41χρονος ήταν ο τρίτος αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση σε διάστημα λίγων μηνών.


Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο σημείο της επίθεσης μετέβη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.



Μάρτυρας στην υπόθεση ΕΛΑ

Η αστυνομία μιλάει ξεκάθαρα για τρομοκρατική ενέργεια. Η Σοφία Κυριακίδου είναι πρώην σύζυγος του πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου, Αγγελέτου Κανά, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του ΕΛΑ.


Αγγελέτος Κανάς

Ο Αγγελέτος Κανάς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της οργάνωσης ΕΛΑ και του επεβλήθη πρόστιμο 22.000 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κ.ά.

Ο ίδιος έκανε αίτηση αποφυλάκισης -η οποία έγινε δεκτή- και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Από τον Οκτώβριο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Τον Ιανουάριο μάλιστα, όταν και κλήθηκε ως μάρτυρας η Σοφία Κυριακίδου, πήρε πίσω τις αρχικές καταθέσεις, ισχυριζόμενη πως δεν γνωρίζει εάν ο Αγγελάτος Κανάς λάμβανε μέρος στις παρακολουθήσεις του ΕΛΑ.


Αρνείται τις κατηγορίες

Ο ίδιος ο Αγγελέτος Κανάς αρνείται όλες τις κατηγορίες και αποδίδει την εμπλοκή του στον ΕΛΑ στην πρώην γυναίκα του, Σοφία Κυριακίδου, και στην διαμάχη που έχει μαζί της εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, ο Κανάς απ' το 2000 έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της Σοφίας Κυριακίδου γιατί, όπως ισχυριζόταν, άφηνε απειλητικά μηνύματα στον αυτόματο τηλεφωνητή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου