Χρήστες OnLine

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Τζαμί, νεκροταφείο στο Σχιστό- Στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο


Το πράσινο φως για δημιουργία τζαμιού, αλλά και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην περιοχή του Σχιστού «άναψε» η κυβέρνηση.

Μόλις 3 χιλιόμετρα βορειότερα στην περιοχή του Ασπροπύργου, εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο που παρουσίασε ο ALPHA προορίζεται για χώρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Είναι ένα από τα τέσσερα στρατόπεδα που με απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής θα φιλοξενούν στο εξής λαθρομετανάστες.

Μετά από επιχειρήσεις «σκούπα» εκατοντάδες άστεγοι μετανάστες και όσοι συλλαμβάνονται χωρίς έγγραφα θα μεταφέρονται στο στρατόπεδο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 2000 άτομα.

Καλυμμένο από δέντρα, στην άκρη της πόλης, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, φιλοξενούσε εκατοντάδες στρατιωτικούς, σε κτίρια και υπόγεια. Λέγεται ότι εδώ φυλάσσονταν και πυρηνικά. Πριν λεηλατηθεί έμοιαζε με φυλακή υψίστης ασφαλείας. Υπάρχει ακόμα και σήμερα, πύργος ελέγχου.

Στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ο πρωθυπουργός ήταν σαφής: «Να επιταχύνετε τις ενέργειές σας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των λαθρομεταναστών».

Εκτός από το δημιουργία τζαμιού και χωρών υποδοχής αποφασίστηκαν: η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, αυστηρότερες ποινές σε δουλεμπόρους, αλλά και επιχειρήσεις «σκούπα» σε τακτικά διαστήματα εντός και εκτός Αττικής.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας ζουν 800.000 με 1 εκατ. μετανάστες, ενώ μόνο το 2008 εισήλθαν παράνομα περισσότεροι από 148.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου