Χρήστες OnLine

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Οι Αλβανοί φοβούνται ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ελλάδα

Το blog alternative media είχε το παρακάτω ενδιαφέρον σχόλιο το οποίο παραθέτουμε: Όλα δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στα γειτονικά Σκόπια.

Οι Αλβανοί αλλά και πολλοί Σλάβοι που δεν δέχονται την “Μακεδονοποίησή τους” αφήνουν την “ουδέτερη στάση” στο θέμα της ονομασίας και αρχίζουν να μιλούν για όνομα που να εμπεριέχει τις Σλαβικές Ρίζες (Σερβοσκοπιανοί-Βουλαγαροσκοπιανοί κλπ) των Σλαβομακεδόνων αλλά και τις Αλβανικές των Αλβανών. Όπως αναφέρει φίλος Σλάβος Δημοσιογράφος και επιστήμονας Σκοπιανός που γνωρίζει Ιστορία και είναι περήφανος για την Σλαβική καταγωγή του (και που δεν νοιώθει Μακεδόνας), στη γειτονική χώρα άρχισαν να αναπτύσονται ομάδες που αντιδρούν και οι οποίες το επόμενο εξάμηνο θα εκδηλώσουν τις αντιρήσεις τους δυναμικά και με διαφόρους τρόπους.

Κυρίως οι Αλβανοί των Σκοπίων άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι η χώρα τους με το όνομα “Μακεδονία” έστω και ως Συνθετικό και το άνοιγμα των συνόρων λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα τους de facto θα μετατραπεί σε Ελληνική επαρχία. Ενώ η σημαία που έχουν ήδη ετοιμάσει φέρει τον δικέφαλο αετό στο κέντρο.

Ειδικά για τους Αλβανούς των Σκοπίων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτή η κατ’ ουσίαν ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ θα συμβεί διότι οι νέοι της ΦΥΡΟΜ που μεγαλώνουν ως “Μακεδόνες” και οι Έλληνες θα έχουν:
ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ -Το ότι είναι Χριστιανοί Σλάβοι και Έλληνες θα λειτουργήσει συνεκτικά μεταξύ τους, ειδικά μετά τις εντάσεις για το όνομα.
ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ -Η Μακεδονική Ιστορία που καταχρηστικά διδάσκονται οι νέοι στη γείτονα, αναγκαστικά προεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελληνική Ιστορία.
ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ -Ήδη ένα πολύ μεγάλο μέρος των Σκοπιανών μιλούν Ελληνικά λόγω εμπορίου και μεγάλου αριθμού Ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα τους. Ενώ με το άνοιγμα των συνόρων και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης όλα αυτά θα πολλαπλασιαστούν και μέσω Ελληνικών σχολείων που θα ανοίξουν και Ελληνικών Πανεπιστημίων σε κάποια χρόνια τα Σλαβικά θα καταλήξουν “τοπική διάλεκτος”.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι πολυπληθείς επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν στη γείτονα και που θα πολλαπλασιαστούν με την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα φέρουν περισσότερους Έλληνες στην ΦΥΡΟΜ, και νέους των Σκοπίων στην Ελλάδα για δουλειά σπουδές κ.α. Με αποτέλεσμα την αλλοίωση των πληθυσμιακών ισοροπιών εις βάρος των Αλβανών και Σλάβων (που νοιώθουν Σλάβοι), μικτούς γάμους κλπ…Αναλογία πληθυσμών 1.400.000 εκατ.Σκοπιανοί-11.500.000 εκατ. Έλληνες. Και άρα σε 20-30 χρόνια η ΦΥΡΟΜ θα έχει καταστεί μία “εξωτερική” επαρχία της Ελλάδας και κατ’ επίφαση Ανεξάρτητη Δημοκρατία. * Η δε Σερβία δεν έχει αντίρηση να αποκτήσει σύνορα με την Ελλάδα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Α. Με τη απομάκρυνση Μπους-Ράμσφελντ από τα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ ,οι οποίοι είχαν στήσει βιομηχανία οικονομικής αφαίμαξης της περιοχής πουλώντας προστασία, το Αμερικανικό ενδιαφέρον στην περιοχή έχει σχεδόν μηδενιστεί ενώ ο αγωγός πετρελαίου Αλβανία-Μακιδωνία-Βουλγαρία που σχεδίαζαν τα συμφέροντα Μπους με τα σημερινά δεδομένα* δείχνει ότι αναβάλεται επ’ αόριστο. *
1.τιμές πετρελαίου, οικονομική κρίση, και η διαφαινόμενη κατά πολύ ταχύτερη ανάπτυξη άλλων μορφών ενέργειας τα επόμενα χρόνια.
2.Η αλλαγή της ψυχροπολεμικής πολιτικής Μπους απέναντι στη Ρωσία από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα μπορεί να αποσύρει το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον συγκεκριμμένο αγωγό.

Β. Στην παρούσα φάση οι Αλβανοί με ανοιχτό το Κόσσοβο και τη Σερβία με σύμμαχο τη Ρωσία η οποία βρίσκεται σε ισχυρότατη θέση, ίσως και με πλεονέκτημα έναντι των Αμερικανών σε αρκετά επίπεδα και χώρες κοινού ενδιαφέροντος (Επίτευγμα Μπους), η δημιουργία ένοπλων ταραχών παλαιού τύπου είναι απαγορευτική τουλάχιστον βάσει σχεδίου.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ

1. Η δυναμική εμπλοκή τους στο θέμα της ονομασίας της ΦΥΡΟΜ και η Εθνοτική κατοχύρωση τους στο Όνομα, τη Σημαία και στο Σύνταγμα μέσω πολιτικών πιέσεων και κοινωνικών εντάσεων και με δεύτερο στόχο την απομάκρυνση και του τελευταίου Σλάβου από τις περιοχές τους.
2. Ήδη στις προεδρικές εκλογές οι Αλβανοί Υποψήφιοι μίλησαν για Αλβανικό προσδιορισμό στο θέμα της Ονομασίας των Σκοπιανών και για τα παιχνίδια του Γκρουέφσκι με την ιστορία της περιοχής.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ***Όι Έλληνες ομογενείς βρίσκονται σε πολύ ισχυρή θέση στην Αμερικανική πολιτική, ενώ το “φιλικό” προς τους Σκοπιανούς, Τουρκικό Λόμπυ απογυμνωμένο από το πρώην συνεργαζόμενο Εβραϊκό Λόμπυ. Ενώ και τα δύο αυτό το διάστημα χρειάζονται όλες τους τις δυνάμεις για τα δικά τους φλέγοντα ζητήματα.

1. Το ΛΑΘΟΣ του Ν. Γκρουέφσκι να υποστηρίξει επίσημα τον αντίπαλο του Ομπάμα και διάδοχο του Μπους, Τζον Μακέην και μάλιστα με την φυσική του παρουσία σε προεκλογική του συγκέντρωση ήταν κίνηση κακού τζογαδόρου ή κατ’εντολή Μπους…η οποία του βγαίνει μάλλον σε κακό.
2. Η επερχόμενη οικονομική κρίση στα Σκόπια το επόμενο εξάμηνο και η εξαθλίωση των πολιτών της χωρίς το άλλοθι του “κακού” Τσεβερνκόφσκι θα δημιουργήσει καταστάσεις που δεν είναι σίγουρο ότι ο Σκοπιανός Κρατικός Μηχανισμός θα μπορέσει να ελέγξει.
3. Ο Γκρούεφσκι έχει ήδη αντιληφθεί ότι η Ελλάδα θα το πάει μέχρι τέλους και ότι θα προτιμήσει μία διαλυμμένη (τετραμερισμένη) ΦΥΡΟΜ από μία με όνομα “Μακεδονία”..και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με λίγη “συνεργασία” έστω και μετά από κάποια χρόνια ακόμα κι αν αναγνωρισθούν από όλη τη γη .
4. Οι Αλβανοί τον κατηγορούν ότι όλα γινονται βάσει σχεδίου Γκρουέφσκι με τελικό στόχο την Ενσωμάτωση τους στη Ελλάδα.
5. Οι Σλάβοι “μή Μακεδόνες” τον κατηγορούν ότι ο άκρατος Εθνικισμός του, και η καθυστέρηση εύρεσης συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της Ονομασίας οδηγεί τα Σκόπια σε οικονομικό μαρασμό και στα χέρια των Αλβανών.(Ολιγομελείς οι Σλαβικές οικογένειες τα παιδιά των οποίων συνεχώς μεταναστεύουν σε αντιδιαστολή με πολυμελείς Αλβανικές οικογένειες που αυξάνονται)
6. Ανεξέλεγκτα σύνορα…περίπου 330.000 Αλβανοί κυρίως από το Κόσσοβο (από την περίοδο του πολέμου στο Κόσσοβο) και την Αλβανία με δύο τόπους κατοικίας μεταναστεύουν τις ημέρες των εκλογών και ψηφίζουν και στα Σκόπια. Όπως έγινε και στις προχθεσινές εκλογές. 7. Πολλοί Σλάβοι με Σλαβική συνείδηση ψήφισαν τον Αλβανό υποψήφιο…σε χωριό των β.α Σκοπίων μάλιστα οι κάτοικοι ρώτησαν τον παπά τους αν είναι αμαρτία να ψηφίσουν Μουσουλμάνο για Πρόεδρο και αυτός τους είπε ότι όλοι είναι παιδιά του θεού.


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖ. ΣΟΡΟΣ; Το πιο κάτω είναι από το Πρώτο Θέμα Δημοσιογραφικές πηγές των Σκοπίων αναφέρουν ότι το σχέδιο του Τσρβενκόβσκι είναι πλέον η ανατροπή της κυβέρνησης Γκρουέβσκι με αιχμή την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και στην κατεύθυνση αυτή έχει την υποστήριξη του Βλάντε Μίλτσιν που εργάζεται για τον Τζορτζ Σόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου