Χρήστες OnLine

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΗΣΗΣ ΤΗΣ


ΠΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ -->>>>


Έγινε εμφανές επιτέλους, λίγες μέρες μετά το τέλος των “διαπραγματεύσεων”, το σχέδιο στο οποίο συνεργάστηκαν η κυβέρνηση, η δεξιά και η αριστερά στο θέμα της Νομικής Αθηνών… Σε νεοφιλελεύθερο συνέδριο που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον το 1993, ο οικονομολόγος Τζόν Γουίλιαμσον είχε δηλώσει: “Πρέπει να τεθεί το ερώτημα αν είναι λογική η σκέψη να προκληθεί εσκεμμένα μία κρίση ώστε να παραμεριστούν τα πολιτικά εμπόδια για τις μεταρρυθμίσεις”.

Οι επιρροές αυτού του σχεδίου μπορούν να χαρακτηριστούν προφανείς και έρχονται απευθείας από το Δόγμα του Σοκ της νεοφιλελεύθερης Οικονομικής Σχολής του Σικάγου, που είχε ως πρωτεργάτη τον Μίλτον Φρίντμαν, στενό φίλο και συνεργάτη του Σόρος και του Κίσινγκερ. Σύμφωνα με αυτό το δόγμα μια κρίση είτε αληθινή είτε επίπλαστη μπορεί να χρησιμεύει ως ένα παράθυρο ευκαιρίας προκειμένου να προωθηθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Σε νεοφιλελεύθερο συνέδριο που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον το 1993, ο οικονομολόγος Τζόν Γουίλιαμσον είχε δηλώσει: “Πρέπει να τεθεί το ερώτημα αν είναι λογική η σκέψη να προκληθεί εσκεμμένα μία κρίση ώστε να παραμεριστούν τα πολιτικά εμπόδια για τις μεταρρυθμίσεις”. Σε συνέντευξη που έδωσε, λοιπόν, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έδωσε το έναυσμα για να περάσει η αστυνόμευση στα χέρια ιδιωτικών εταιριών. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα αφαιρεθεί η δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου από την πρυτανεία και η ασφάλεια των ιδρυμάτων θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες security, οι οποίες θα ελέγχουν αυστηρά την είσοδο όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Επιτυχημένο λοιπόν το θέατρο που έδωσαν από κοινού ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α προκειμένου να δοθεί η ασφάλεια σε ιδιωτικά χέρια. Το αστείο φυσικά της υπόθεσης είναι ότι ο κομπάρσος, σε αυτή την υπόθεση, που λέγεται Ελληνική Αστυνομία ουσιαστικά εργάζεται για την αυτοκατάργηση της, δουλεύοντας για μια νεοφιλελεύθερη, αντεθνική κυβέρνηση που σκοπό της έχει να παραδώσει το παν στα χέρια πολυεθνικών εταιριών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου