Χρήστες OnLine

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Καλά σχεδιασμένα όσα έγιναν στον Άγιο Παντελεήμονα - κράτος και παρακράτος της αριστερής χούντας


Μια επιβεβαίωση και από τον Δ.Παπαγεωργίου,για το άρθρο"ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ"
που βάλαμε χτες.

Διαβάστε τι λέει στο άρθρο του.
panteleimonΤο μοναδικό ερωτηματικό που εγείρεται πλέον, μετά τα όσα συνέβησαν στον Άγιο Παντελεήμονα το βράδυ της Τετάρτης, είναι το ποιός σχεδίασε τα όσα συνέβησαν εκεί;

Γιατί είναι ολοφάνερο, ότι πρόκειται περί σχεδιασμού ο οποίος έλαβε χώρα. Επίσης σίγουρο είναι πλέον ότι στην υπόθεση υπήρχε και συντονιστής, ο οποίος φρόντιζε για την ... ομαλή διεξαγωγή των γεγονότων.

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Όπως διαβάσατε την Πέμπτη στην Ε.Ω., το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση κατά των λαθρομεταναστών, από κατοίκους της πλατείας Αττικής. Η επιτυχία της φαίνεται ότι τρόμαξε κάποιους, οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν την δικιά τους απάντηση, στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, που λειτούργησαν ως... έμπνευση για τους κατοίκους όχι μόνο της Πλατείας Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας.

Η εκδήλωση της Πλατείας Αττικής τελείωσε περίπου στις εννέα το βράδυ. Όλα στην περιοχή κυλούσαν ήρεμα. Κάτοικοι της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, καθόντουσαν στις καφετέριες περιμετρικά της πλατείας. Και ξαφνικά, ελάχιστα λεπτά πριν τις 12 ξέσπασε η κόλαση.

Μια πολυπληθής ομάδα αναρχικών, ξεκινώντας από την Βίλα Αμαλίας, επιτέθηκε με πέτρες, μπουκάλια, ρόπαλα και βόμβες μολότωφ, κατά οποιουδήποτε βρισκόταν στην περιοχή και δεν ήταν μετανάστης. Άνδρες και γυναίκες, ακόμη και μεγάλης ηλικίας, έγιναν στόχος της ομάδας, την οποία σύμφωνα με καταγγελίες συνόδεψε η αστυνομία στην μικρή απόσταση που υπάρχει μεταξύ της κατάληψής τους και της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Αυτό όμως δεν πτόησε τους κατοίκους, οι οποίοι αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ, κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους. Αυτοί φυσικά, οπισθοχώρησαν ανενόχλητοι, προς τον γνωστό τόπο συγκέντρωσης και καταφυγίου τους, ο οποίος από ό,τι φαίνεται από την στάση της αστυνομίας, είναι κάποιου είδους άσυλο, αφού ποτέ δεν αναζητήθηκαν εκεί.

Αντιθέτως εκείνη ακριβώς την στιγμή, που απωθήθηκε η επιτιθέμενη συμμορία αντιεξουσιαστών, πραγματοποιήθηκε μια άλλη επέλαση προς τους κατοίκους. Με τους ασυρμάτους να φωνάζουν “τσακίστε τους” και “προχωρήστε σε συλλήψεις”, όπως καταγγέλλουν παρόντες κάτοικοι, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους κατοίκους που πλέον είχαν μαζευτεί στην πλατεία.

Με βάναυσο τρόπο και χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλόμπς εναντίον αυτών που πριν λίγα λεπτά είχαν δεχτεί τις πέτρες των αναρχικών, οι πραιτωριανοί του κ. Παπουτσή επιτέθηκαν κατά των κατοίκων.

AGIOS PANTELEHMON MONTAZ
Κάπου εκεί μέσα, συνέλαβαν και τους τρείς πρώτους κατοίκους. Παρόλο που οι κάτοικοι διαλύθηκαν, τα ΜΑΤ συνέχισαν να προκαλούν τους κατοίκους, ακόμη και αυτούς που απλά κάθονταν στα καφέ της πλατείας. Δεν δίστασαν μάλιστα να εισβάλλουν ακόμη και μέσα σε αυτά, προκειμένου να σύρουν έξω κάποια άτομα, έτσι ώστε οι αριθμοί των συλληφθέντων να αυξηθούν στους επτά.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ούτε μεγάλες σε ηλικία γυναίκες ή και παιδιά κάτω των 15 ετών δεν γλύτωσαν από την οργή των ΜΑΤ, τα οποία χτυπούσαν αδιακρίτως, εκτελώντας προφανώς εντολές για ολοκληρωτική “εκκένωση” της πλατείας.
Συνολικά επτά συλλήψεις, ήταν το αποτέλεσμα της επιδρομής των ΜΑΤ, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι τραυματίες. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, οι “επτά” ήταν σταμπαρισμένοι από πριν, καθώς ήταν από τους σχετικά “δραστήριους” κατοίκους της περιοχής.

Από εκεί και πέρα, πλέχθηκε μια ακόμη ιστορία, αυτή την φορά στην ΓΑΔΑ, πολύ όμοια με αυτή που έζησα και εγώ εκεί μέσα. Μέχρις τις 5 το πρωί, οι συλληφθέντες, ήταν απλά προσαχθέντες. Ξαφνικά, οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις. Και αφού αυτοί την φορά δεν υπήρχαν “αντιρατσιστές” να κάνουν τις αναγνωρίσεις, τον ρόλο τους ανέλαβε η διμοιρία των ΜΑΤ. Μετά από προσωπικές μηνύσεις των μελών της διμοιρίας, στους συλληφθέντες (πια) φορτώθηκαν τα αδικήματα: «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «διατάραξη κοινής ειρήνης», «αντίσταση», «εξύβριση», παράβαση Ν. «Περί όπλων».

Από εκεί και πέρα, το επόμενο πρωί, οι συλληφθέντες πέρασαν από τον εισαγγελέα, και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πήραν αναβολή και η δίκη τους θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου.

panteleimon2
Τα όσα συνέβησαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, το βράδυ της Τετάρτης αναδεικνύουν ορισμένα θέματα. Αναδεικνύουν συγκεκριμένα θέματα. Ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τον παρακρατικό ρόλο των αναρχικών, χαϊδεμένων παιδιών της εκάστοτε εξουσίας. Και επίσης αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο το κράτος έχει επιλέξει να αντιπαρατεθεί στους κατοίκους των γειτονιών της Αθήνας. Μέσω της προσπάθειας ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Η στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων, οι συλλήψεις και οι απειλές προς άλλους ότι θα “πάθουν τα ίδια” έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό που μένει να δούμε είναι το πώς θα αντιδράσουν οι κάτοικοι σε όλα αυτά. Αν και τουλάχιστον στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου βρισκόμουν, περιμένοντας τους κατηγορούμενους, κανείς δεν έδειξε να πτοείται!

Δημήτρης Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου