Χρήστες OnLine

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κύπρος Ελλάς: Οργή για τις δηλώσεις Χριστόφια


Και εκεί που λέγαμε πως πρέπει να έχουμε φτάσει πια στον πάτο του εξευτελισμού μας ως Ελληνισμός της Κύπρου, τα γεγονότα έρχονται να μας διαψεύσουν. Ο ηθικός μας κατήφορος συνεχίζεται…


Μιλάω φυσικά για τις γνωστές πλέον, εξοργιστικές για κάθε Έλληνα, δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος μιλώντας σε αμερικανικό ινστιτούτο δεξαμενής σκέψης (think tank) ανέφερε πως και οι δύο «λεγόμενες» μητέρες-πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο. Με τον τρόπο αυτό δικαίωσε το επιχείρημα της Τουρκίας από το 1974, πως η εισβολή στην Κύπρο έγινε αφού «εισέβαλε» η Ελλάδα στο νησί.


Κάνοντας λοιπόν την παραπάνω δήλωση ο κ. Χριστόφιας το μόνο που καταφέρνει είναι να αποσείσει τις ευθύνες για την κατάσταση στην Κύπρο από την Τουρκία και να ρίξει το μισό μερίδιο ευθύνης στην Ελλάδα. Έχει δώσει λοιπόν στον τουρκικό μηχανισμό προπαγάνδας ένα ακαταμάχητο όπλο.


Είναι λοιπόν πολύ εύλογο το ερώτημα γιατί να προχωρήσει σε αυτήν την δήλωση. Ήταν άραγε μια διπλωματική αβλεψία ή ατόπημα; Απ’ ότι φαίνεται από την προσπάθεια δικαιολόγησης της δήλωσης, από στελέχη του ΑΚΕΛ, δυστυχώς όχι. Ήταν μια συνειδητή δήλωση, όμοια (ανατριχιαστικά όμοια) με αυτήν του Μακαρίου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μετά το πραξικόπημα και λίγο πριν την τουρκική εισβολή, όπου ανέφερε πως η Ελλάδα εισέβαλε δια των οργάνων της στην Κύπρο (βλέπε εδώ).


Είναι και αυτή στην λογική ότι μπροστά στο μικροκομματικό συμφέρον (και η λύση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον του ΑΚΕΛ ως κόμμα) δεν ενδιαφερόμαστε για τους πιθανούς εθνικούς κινδύνους.


Και εξηγώ. Το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έχουν θέσει ένα στόχο, την λύση του Κυπριακού με κάθε μέσο και ακολούθως την πλήρη επικράτηση του στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου βασιζόμενο στην φιλική προς αυτό στάση των Τουρκο”κυπρίων” και στην μελλοντική ένταξη των λαθρομεταναστών στο εκλογικό σώμα.


Για να γίνει όμως η λύση πρέπει οι ξεροκέφαλοι συμπατριώτες του, εμείς δηλαδή ο Ελληνισμός της Κύπρου, να πειστούμε πως φταίμε κι εμείς για την εισβολή και πρέπει να πληρώσουμε… Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται και δένουν οι δηλώσεις του που παραχαράσσουν τη ιστορική αλήθεια, μέρος του σχεδίου ενοχοποίησης της πλευράς μας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην τουρκική προπαγάνδα να ξεσαλώσει στην Ευρώπη.


Πρέπει λοιπόν ο λαός να ξυπνήσει και να δει την πραγματικότητα. Πως ο δρόμος στον οποίο πορευόμαστε μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική αλλοτρίωσή μας και στην καταστροφή. Σε αυτή την πορεία προς την καταστροφή, θα σταθούμε εμείς, τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), αντίθετοι. Με δυναμικούς αγώνες, τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και στο πολιτικό σκηνικό, δίνοντας φωνή στον Έλληνα Εθνικιστή της Κύπρου.


Κωνσταντίνος Δημητρίου, Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ. Εθνικού Λαϊκού Μετώπου


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου