Χρήστες OnLine

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Δρέσδη: H “δημοκρατία” Απαγόρευσε την πένθιμη πορεία μνήμης των εθνικιστών


Μεγαλειώδης συγκέντρωση εις μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αμάχων θυμάτων των βομβαρδισμών της πόλης το 1945. Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με περίπου εννέα χιλιάδες Γερμανούς Εθνικιστές, κατά κύριο λόγο μέλη του NPD.


Η καθιερωμένη πένθιμη πορεία απαγορεύτηκε φέτος με εισαγγελική εντολή (η μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση πέρυσι, τους ανάγκασε να κατεβάσουν τη δημοκρατική μάσκα), αλλά οι Εθνικιστές δεν πτοήθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό.


Υπήρξαν επίσης συγκρούσεις ομάδων Εθνικιστών που προσέρχονταν στον τόπο συγκέντρωσης με αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς (παρακράτος και κράτος, με κοινούς στόχους, άλλη μια φορά, σε άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα), που είχαν κλείσει τους δρόμους, απαγορεύοντας την πρόσβαση. Η πόλη ήταν μοιρασμένη κυριολεκτικά στα δύο. Από την μια οι εθνικιστές που θέλουν να τιμήσουν την μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αμάχων θυμάτων του λαού τους και από την άλλη “δημοκράτες” και “αντιεξουσιαστές” πίσω απο την κάλυψη της αστυνομίας που προτιμούν την ιστορική λήθη, για να μην “θιχτούν” οι νικητές του πολέμου.


Τελικά συγκεντρώθηκαν πάνω απο 10,000 Εθνικιστών δείχνωντας οτι υπάρχει μόνο ένας δρόμος πια. ο δρόμος της αντίστασης


Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες Κινημάτων απ’ όλη την Ευρώπη. Στο 0:20 του Βίντεο φαίνεται καθαρά η Ελληνική Σημαία και η Γαλάζια Σημαία με τον Μαίανδρο του Λαϊκού Συνδέσμου. Στο βίντεο ο εκπρόσωπος της Νεολαίας ανακοινώνει την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει την πορεία. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από αποδοκιμασίες για την «δημοκρατία» της Γερμανίας, καθώς και συνθήματα γεμάτα πάθος για Αγώνα και Δράση




Τι κάνουν οι αντιφασίστες όταν συναντήσουν τυχαία εθνικιστές και δεν υπάρχει ανάμεσα αστυνομία; Τρέχουν! Παριστάνουν τα λιοντάρια πίσω από τα αστυνομικά μπλόκα ή ορμούν σαν αγέλη τσακαλιών εναντίον μεμονωμένων προσώπων. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει μία τυχαία συνάντηση εθνικιστών με αντιφασίστες στους δρόμους της Δρέσδης και φυσικά την άτακτη φυγή των προστατευόμενων ψευτο-επαναστατών του συστήματος. Κατά τα άλλα οι φουκαράδες θριαμβολογούν ότι πέτυχαν μία μεγάλη αντιφασιστική νίκη…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου