Χρήστες OnLine

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Τα κινέζικα καταστήματα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ και δεν πληρώνουν ΤΠΤ στο κράτος

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες πληρώνουν ΦΟΡΟΥΣ και οι ελληνικές επιχειρήσεις "γονατιζουν" ... αυτή είναι η συνεισφορά τν αλλοδαπών στην οικονομία μας.

Με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου Αττικής λειτουργούν στον Βόλο πολλά κινεζικά καταστήματα, προκαλώντας προβλήματα στην εμπορική αγορά του Βόλου. Η «ανοχή» που δείχνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προς αυτά πλήττει τις επιχειρήσεις της περιφέρειας και η ανάγκη για κοινή δράση είναι επιτακτική όσο ποτέ.

Στη Μαγνησία ήδη λειτουργούν 17 καταστήματα χωρίς άδεια επιμελητηρίου, που σημαίνει ότι λειτουργούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Την ίδια στιγμή υπάλληλοι της εφορίας παραδέχονται ότι, και να πάνε να πληρώσουν, τούς διώχνουν, γιατί δεν τους καταλαβαίνουν!

Οι επιβαρύνσεις των τοπικών εμπόρων και οι επιβαρύνσεις των Κινέζων εμπόρων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Για την ακρίβεια οι Κινέζοι δεν έχουν καμία επιβάρυνση, όταν ανοίγουν ένα κατάστημα πέραν του ενοικίου τους, καθώς, από την στιγμή που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο επιμελητήριο της περιοχής τους, δεν έχουν ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου