Χρήστες OnLine

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Με έγγραφα-μαϊμού «νομιμοποιούν» λαθρομετανάστες

Χήτος Βασίλης


Φάμπρικα πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων έχουν ανοίξει επιτήδειοι σε Αθήνα και Πειραιά, πλημμυρίζοντας τη χώρα μας με οικονομικούς μετανάστες και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Η zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα-ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές Αρχές και με τα οποία οι δράστες «νομιμοποιούν» την παραμονή στην Ελλάδα σε Ασιάτες και Αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες.

Η πλαστογράφηση ενός διαβατηρίου κοστίζει ακριβά, αφού απαιτούνται περισσότερα από 2.000 € , γι' αυτό και το κύκλωμα έχει φροντίσει να παραποιεί άδειες παραμονής ή ακόμη και βεβαιώσεις για έκδοση ή για ανανέωση των αδειών παραμονής.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, εξίσου διαδεδομένο είναι να πλαστογραφούνται τα «Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού». Πρόκειται για τα περιβόητα... ροζ χαρτάκια, για τη γνησιότητα των οποίων συνωστίζονται και ποδοπατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη οι εκατοντάδες αλλοδαποί.

Σ’ ένα απ’ αυτά τα δελτία που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr είναι εμφανής η πλαστογραφία, κυρίως, από τη φωτογραφία που έχει επικολληθεί στο έγγραφο. Ενώ η εικόνα του επονομαζόμενου Gol Mohammad Ayobi παραπέμπει σε οικονομικό μετανάστη από το Μπαγκλαντές, εκείνος εμφανίζεται να κατάγεται από το Αφγανιστάν και, όπως είναι φυσικό, να χρησιμοποιεί αντίστοιχα στοιχεία ταυτότητας.



Όπως σχολιάζει αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής: «Ως Αφγανός εμφανίζεται και ο Said Yasin, ενώ από τη φωτογραφία του οδηγηθήκαμε στην οδό Νάξου στην Κυψέλη, αλλά διαπιστώσαμε πως πρόκειται για Κούρδο».



Επίσης, για την... επικύρωση χρησιμοποιούνται συνήθως και ονόματα αστυνομικών που έχουν ήδη μετατεθεί από το Τμήμα Αλλοδαπών. Έτσι, για παράδειγμα, όπως φαίνεται και σε δύο από τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε, υπάρχει πλαστογραφημένη η σφραγίδα και η υπογραφή του ανθυπαστυνόμου Ευάγγελου Σιαδήμα.



Ο ταξίαρχος Βασίλης Κορδαλής, διοικητής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Π. Ράλλη, μιλώντας στη zougla.gr, δίνει τις διαστάσεις που έχει πάρει αυτή η παραποίηση δημοσίων εγγράφων:

«Είναι πολύ δύσκολο, αν δεν είσαι γνώστης, να διαπιστώσεις την πλαστότητα μιας άδειας παραμονής, αφού η τεχνογνωσία των δουλεμπόρων κάνει θαύματα. Πώς μπορεί ένας αστυνομικός στην Ομόνοια ή στην Κρήτη να ξεχωρίσει τη γνησιότητα ή όχι; Να φανταστείτε κατά μέσο όρο, σχεδόν καθημερινά, στο διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων, συλλαμβάνονται 30 ή ακόμη και 40 οικονομικοί μετανάστες με έγγραφα-μαϊμού.»

Λίγη ώρα μετά τη συνομιλία που είχαμε με τον κ. ταξίαρχο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε ότι στο αεροδρόμιο των Σπάτων εντοπίστηκαν δύο δράστες από το Μπαγκλαντές να έχουν στις αποσκευές τους 18 υπηρεσιακές σφραγίδες, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσουν για τη μαζική παραγωγή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η ανοικτή αυτή πληγή προβληματίζει έντονα και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα ο αρχηγός Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια υπηρέτησε ως διοικητής στο Τμήμα Αλλοδαπών, να έχει δώσει εντολή για άμεση εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων που υπηρετούν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες ώρες από το Αρχηγείο, ολοκληρώθηκαν ήδη οι εκπαιδεύσεις, στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα, 90 αστυνομικών, λιμενικών αλλά και υπαλλήλων ταξιδιωτικών γραφείων.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση 60 αστυνομικών αλλά και ιδιωτών που εργάζονται στα Αεροδρόμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

πηγη


ΣΧΟΛΙΟ : ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΠΤ. Η ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΚΙΝΕΖΟΥΣ" . ΚΑΝΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ. ΡΙΧΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΕ.. ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.. ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου