Χρήστες OnLine

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ο «Φασισμός» των αντιφασιστών(2)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Σύμφωνα με την ισχύουσα στις ημέρες μας πολιτική ορολογία, ισχύουσα με τρόπο εντελώς αυθαίρετο χωρίς ίχνος αντικειμενικότητος, φασισμός είναι το απόλυτο κακό και φασίστες οι πέραν πάσης αμφιβολίας κακοί.


Στο βιβλίο, λοιπόν, του Στάνλεϊ Πέιν («Η ιστορία του φασισμού» – Φιλίστωρ), που έχει εκδοθεί και στα Ελληνικά, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στα τέλη του εικοστού αιώνα ο όρος φασισμός παραμένει ίσως ο πιο ασαφής από τους σημαντικούς πολιτικούς όρους… O όρος έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τους αντιπάλους του παρά από τους υποστηρικτές του, και οι πρώτοι υπήρξαν υπεύθυνοι για τη γενίκευση του επιθέτου σε διεθνές επίπεδο ήδη από το 1923. Η λέξη φασίστας είναι μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες υποτιμητικές πολιτικές εκφράσεις, και συνήθως υποδηλώνει «τον βίαιο», «τον κτηνώδη», «τον καταπιεστικό» ή τον «δικτατορικό». Αν όμως φασισμός δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο απ’ αυτό, τότε τα κομουνιστικά καθεστώτα, για παράδειγμα, θα έπρεπε πιθανόν να ενταχθούν στην κατηγορία των πιο φασιστικών καθεστώτων, αποστερώντας έτσι τη λέξη από κάθε χρήσιμο προσδιορισμό».


Δεν είναι όμως μόνον τα κομμουνιστικά καθεστώτα, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία των φασιστικών καθεστώτων σύμφωνα με τα γραφόμενα του Στάνλεϊ Πέιν, τα οποία όντως ανταποκρίνονται στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα, φασίστες είναι όλοι οι άλλοι εκτός από τους θεωρούμενος από το κατεστημένο ως φασίστες. Υπ’ αυτή την έννοια φασιστικά είναι προπαντός τα λεγόμενα δημοκρατικά, αφού η αυθαιρεσία, η καταπίεση και η ανελευθερία χαρακτηρίζουν όλο και περισσότερο τις δημοκρατίες της εποχής της «παγκοσμιοποίησης».


Μη πάτε μακριά ελάτε στην Ελλάδα του 2009. Λένε εμάς τους Χρυσαυγίτες φασίστες που δεν είμαστε και δεν είμαστε προπαντός γιατί εμείς πιστεύουν στην Ιδέα του έθνους φυλή και όχι στην Ιδέα κράτους, η οποία αποτελεί το κύριο συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας του φασισμού όπως αυτός εφαρμόστηκε στην Ιταλία του μεσοπολέμου.


Αυτά όμως ψιλά γράμματα για τους πολιτικά αμόρφωτους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Επί της ουσίας, πάντως, εάν φασισμός είναι η επιβολή του μονόλογου της κατηγορίας και της συκοφαντίας χωρίς δικαίωμα απολογίας, οι πρώτοι και μεγαλύτεροι φασίστες είναι οι κατήγοροί μας των καναλιών οι οποίοι λένε τα χίλια μύρια όσα εναντίον μας χωρίς να μας δίνουν δικαίωμα απαντήσεως.


Μόλις πριν λίγες ημέρες βγήκε στη ζούγκλα του Μάκη ένας αναρχικός και αποκάλεσε την Χρυσή Αυγή εγκληματική συμμορία. Εκτός από τα δεκάδες τηλέφωνα που έγιναν από φίλους και οπαδούς του Κινήματός μας, έγιναν και συγκεκριμένα επώνυμα τηλεφωνήματα προκειμένου να δοθεί απάντηση, όμως αυτό το δικαίωμα δεν μας το έδωσε ο αριστερός Μάκης, ο δημοκράτης Μάκης, ο οποίος κάνει την εκπομπή του κάθε φορά από ένα κανάλι το οποίο ανήκει σε έναν πλουτοκράτη, ο οποίος έχει την συχνότητα στην διάθεσή του χωρίς άδεια… Τα ίδια και με τις εφημερίδες, τα ίδια και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς…


Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα: με το δεδομένο περιεχόμενο που δίδουν στον όρο φασισμός ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Εμείς ή οι αντιφασίστες;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου