Χρήστες OnLine

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Φως στην άκρη του τούνελ για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης



«Η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη μπορεί να επαναλειτουργήσει, δίχως να χρειαστεί αλλαγή στους νόμους»,υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας της Τουρκίας και μέλος της Κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Χουσείν Τσελίκ.


«Δεν πλήξαμε τις μειονότητες με τον φόρο περιουσίας; Τι μπορούμε να πούμε για τα επεισόδια στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ελλήνων της Πόλης;»...



...Ως προς το θέμα της Σχολής, ο πρώην υπουργός αναφέρει: «Λένε ότι κανείς, εκτός από το κράτος, δεν μπορεί να ανοίξει αστυνομικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές σχολές. Όσοι προβάλλουν αυτό τον ισχυρισμό, λένε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούν να ανοίξουν σχολεία και τα θρησκευτικά τάγματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να ανοίξουν κάθε είδους θρησκευτική, ή μη, σχολή. Φυσικά, οι σχολές αυτές θα τελούν υπό την έλεγχο του κράτους».

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι φάρος για τον παγκόσμιο πολιτισμό, όχι μόνο τον ελληνισμό και ευτυχώς οι ίδιοι οι Τούρκοι καταλαβαίνουν την αξία και το μεγαλείο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου