Χρήστες OnLine

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

"Αιγέας": Τα πράσινα μπερέ στις εσχατιές του Αρχιπελάγους..


Oι πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ.. και οχι οι ελληνες του φραπε, του δημοσιου και των κουτσομπολίστικων εκπομπών


Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία άλλαξε πρόσφατα, μόλις πριν απο 2 ημέρες άλλαξε και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Οι απειλές και οι προκλήσεις εξ ανατολών είναι πλέον μόνιμες, ο σκεπτικισμός και η αγωνία για τις μελλοντικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα αυξάνει και ο κοντόθωρος ευδαιμονισμός κατακτά όλο και περισσότερο τους νέους.

Εν μέσω αυτής της ιδιαίτερης κατάστασης ένα απο τα σταθερά αναχωματα ενάντια στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και συγκεκριμένα επι των άγονων βραχονησίδων μας, παραμένουν οι σύγχρονοι ακρίτες του Ελληνικού Στρατού, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσονται τακτικά, κατ'αλλους επι μονίμου βάσεως, στις εσχατιές του Αρχιπελάγους..

Ως συνέχεια της αναφοράς μας στους σύγχρονους αυτούς Διγενήδες, παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην αμέσως μετά τα Ίμια εποχή. Αρκετά χρόνια πριν, την προηγούμενη δεκαετία,μια τυπική περίπολος(«Πειρατής»)των Ειδικών Δυνάμεων εκείνης της εποχής αναπτύχθηκε για μια αποστολή ρουτίνας σε κάποιο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ελληνικού Αρχιπελάγους, στα πλαίσια της Επιχείρησης «Αιγαίας».Το μήνυμα σαφές και διαχρονικό...

Η συνέχεια...




Ελικόπτερο της Α.Σ μεταφέρει την περίπολο προς εγκατάσταση. Οι καταδρομείς αποβιβάζονται από το Huey και με πλήρη πολεμικό φόρτο 50 κιλών, ετοιμάζονται να λάβουν θέσεις




Με την εγκατάσταση σε πρόχειρες θέσεις, οι καταδρομείς/αλεξιπτωτιστές αρχίζουν την επιτήρηση του θαλασσίου χώρου του Αιγαίου.Τα "εργαλεία της δουλειάς" πάντα σε απόσταση αναπνοής..




Η αποστολή της διαρκούς επαγρύπνησης, έχει αρχίσει. Οι θρασύτατοι γείτονες σε απόσταση αναπνοής και η τεταμένη κατάσταση, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.





Η μακρά διαβίωση των ανδρών στις εσχατιές του Αιγαίου, γίνεται υπό πραγματικά σπαρτιατικές συνθήκες.Υπνοσακοι ,4Β "και ξερό ψωμί"..




Το ελικόπτερο προσεγγίζει για την απόσυρση της περιπόλου «Πειρατής» μετά την ολοκλήρωση της αποστολής. Μια άλλη θα την αντικαταστήσει αμέσως.Τι και αν στερήθηκαν τις σύγχρονες ανέσεις για μερικές ημέρες? Η ηθικη ικανοποίηση για την εκτέλεση του σημαντικού έργου κατακλύζει τους ταλαιπωρημένους Καταδρομείς/Αλεξιπτωτιστές.

έν κρυπτώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου