Χρήστες OnLine

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΦΤΑ ΨΗΦΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΝΑ ΙΣΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ...


Αγανάκτηση αλλά και τρόμος επικρατεί πλέον στους κόλπους του κυπριακού Ελληνισμού για το μέλλον που του ετοιμάζει ο Δ. Χριστόφιας (που από πολύ κόσμο αποκαλείται Καταστρόφιας...) και η κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος της Κύπρου έχει αποδεχτεί την παραμονή 50.000 Τούρκων εποίκων στο νησί, την εναλλάξ προεδρία και αμέτρητες άλλες πρόνοιες του σχεδίου Ανάν. Δεν μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί ότι θα έφτανε στο απώτατο στάδιο ενδοτισμού, να προτείνει δηλαδή ο ίδιος (!!!) τη μετατροπή των Ελληνοκυπρίων σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι σύμφωνα με την πρόταση Χριστόφια, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας (θα κυβερνούν εκ περιτροπής, με την αναλογία 4:2) θα εκλέγονται από τον λαό, με απευθείας ψηφοφορία, αλλά από ξεχωριστή λίστα υποψηφίων και με στάθμιση της ψήφου των Τουρκοκυπρίων που είναι λιγότεροι, σε αναλογία 7:2. Δηλαδή, στις πρώτες εκλογές για την εκλογή του Ελληνοκύπριου προέδρου θα ψηφίσουν και οι Τουρκοκύπριοι. Αντιστοίχως, οι Ελληνοκύπριοι θα ψηφίσουν για τον Τουρκοκύπριο αντιπρόεδρο, όμως η ψήφος τους θα διαιρεθεί διά 3,5, για να διατηρηθεί η ίδια αναλογία συμμετοχής της μιας κοινότητας στις εκλογές της άλλης και να μην αναιρείται η πολιτική ισότητα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, σχολιάζοντας την πρότασή του, είπε πως στηρίζεται στη βάση ότι το 20% του πληθυσμού είναι Τουρκοκύπριοι. «Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει δίκαιη, κατά τη δική μου αντίληψη, τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το βάρος της ψήφου των πολιτών που αφορούν την εκλογή του Τουρκοκύπριου αντιπροέδρου, που θα είναι σε ένα μέρος της θητείας πρόεδρος». Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως ήταν αναμενόμενο, χαρακτήρισε την πρόταση Χριστόφια θετική και ένα βήμα προς τα εμπρός... «Εάν η λαϊκή ψηφοφορία δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την αρχή της πολιτικής ισότητας, δεν είμαστε αντίθετοι με αυτό», είπε. Ο Ταλάτ δήλωσε πως αν και δεν υπήρξε ακόμη συμφωνία, «και οι δύο πλευρές παρουσιάζουν "σοφές και σωστές" προτάσεις, ανταποκρινόμενες στις ανησυχίες της κάθε μιας».

H πρόταση Χριστόφια προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό και κατηγορείται από την αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβέρνησης ως πρωτοφανώς
υποχωρητική.

«Δεν μπορεί κανένας να μετατρέπει έναν Ευρωπαίο πολίτη, τον Ελληνοκύπριο πολίτη, σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, υποβάλλοντας προτάσεις που διατηρούν το δικαίωμα στον κάθε Τουρκοκύπριο να έχει μία ψήφο για την εκλογή είτε του προέδρου είτε του αντιπροέδρου και την ίδια στιγμή να περιορίζει το βάρος της ψήφου του κάθε Ελληνοκύπριου για την εκλογή Τουρκοκύπριου», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο ίδιο πνεύμα και ο αντιπρόεδρος του συγκυβερνώντας ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. «Φτάσαμε στο σημείο να κατατίθεται ως δική μας πρόταση η εκ περιτροπής προεδρία σε συνδυασμό με την αριθμητική πολιτική ισότητα, η οποία ήταν μια πάγια τουρκική επιδίωξη», είπε.

πηγή:
Πατριωτικός Λόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου