Χρήστες OnLine

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Πιθανή άρση της θεώρησης εισόδου στην Ελλάδα για τα Σκόπια

Την ώρα που η Ελλάδα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την ενδεχόμενη άρση της θεώρησης εισόδου για την Δημοκρατία των Σκοπίων! Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αντιδράσει ενδέχεται να βρεθεί προ τετελεσμένων διότι με την κίνηση αυτή η Ε.Ε. αφαιρεί από την χώρα μας την δυνατότητα να ελέγξει τα σύνορα της με τα Σκόπια!

Μια τέτοια κίνηση άρει στην ουσία την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, σε όσους έχουν καταφύγει στα Σκόπια από την περίοδο του εμφυλίου, και βρίσκονται στις λίστες ανεπιθύμητων του Υπουργείου των Εξωτερικών. Αυτό είναι ένα σημαντικό πολιτικό θέμα για την Ελλάδα και αν προχωρήσει το μέτρο αυτό, η Ε.Ε. θα έχει παρακάμψει την Ελληνική Εξωτερική πολιτική, παίρνοντας αποφάσεις για τους Έλληνες, εν απουσία τους!

Επιπλέον, η άρση της θεώρησης εισόδου αποτελεί ακόμη ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που η χώρα μας αφήνει να κυλήσει ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ!!!

Όπως πάνε τα πράγματα θα βρεθούμε για άλλη μια φορά προ τετελεσμένων γεγονότων!

Εξίσου ανησυχητική είναι και η προγραμματιζόμενη άρση θεωρήσεων για την Αλβανία. Ειδικά δε οταν δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των κακοποιών στοιχείων που δραστηριοποιούνται εντονότατα στην συγκεκριμένη χώρα.

Η περιγραφή των δηλώσεων της υπουργού εξωτερικών της Αυστρίας που προεδρεύει αυτή την περίοδο στην Ε.Ε. από την Καθημερινή δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίων:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να προχωρήσει στην κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μέχρι τέλους του έτους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Καταρίνα Κρεσάλ, στη λήξη των εργασιών της 9ης Υπουργικής Συνάντησης για την παράνομη μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Την 9η Υπουργική Συνάντηση διοργάνωσαν στο Μπρντο πρι Κράνι της Σλοβενίας τα υπουργεία Εσωτερικών της Σλοβενίας και της Αυστρίας. Η κ. Κρεσάλ ανέφερε ότι για την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη η διαδικασία για την άρση του καθεστώτος έκδοσης βίζας θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2010."
"Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Μαρία Θηρεσία Φέκτερ, δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για άρση του καθεστώτος έκδοσης βίζας, ενώ η Σερβία και το Μαυροβούνιο αναμένεται να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις μέχρι τέλους του 2009."

πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου