Χρήστες OnLine

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Επεισόδια σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών της Κωνσταντινούπολης

Πολλές δεκάδες λαθρομεταναστών έσπασαν τη νύχτα τα τζάμια στους κοιτώνες ενός κέντρου κράτησης στην Κωνσταντινούπολη και έβαλαν φωτιά σε έπιπλα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες νύχτα χθες τη νύχτα για τις συνθήκες κράτησής τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί, έβαλαν φωτιά σε προσωπικά τους αντικείμενα και σε κουβέρτες που στη συνέχεια πέταξαν από τα παράθυρα.

Το τουρκικό τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι οι λαθρομετανάστες διαμαρτύρονταν για την ελλιπή σίτιση και για γραφειοκρατικά ζητήματα.

Στο κέντρο αυτό, το οποίο βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κρατούνται 600 με 800 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τουρκία, ενώ οι περισσότεροι ετοιμάζονταν να μεταβούν στην Ευρώπη.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κέντρο κράτησης του Κουμκαπί, αλλά δεν έχουν επέμβει.

ΠΗΓΗ

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ/ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΤΣΙ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ , ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου