Χρήστες OnLine

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στα τυφλά οι έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Σε σχολείο στη Ζάκυνθο





Στον προσδιορισμό του χρόνου που τοποθετήθηκε ο επικίνδυνος εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην περίφραξη του 3ου γυμνασίου, ανάμεσα στον τοίχο του σχολείου και σε περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Λασκάρεως, στρέφουν τις έρευνές τους οι διωκτικές αρχές, προσπαθώντας να “ξετυλίξουν” το κουβάρι της αρκετά δύσκολης υπόθεσης που καλούνται να εξιχνιάσουν.

Προς το παρόν, φαίνεται πως οι έρευνες κινούνται στα “τυφλά”, αφού τεράστιο αναπάντητο ερωτηματικό, παραμένει το κίνητρο ή τα κίνητρα όποιου ή όποιων, τοποθέτησαν τόσα κιλά ANFO (περίπου 20), και δυναμίτη σε έναν μηχανισμό, που μαζί με τη φιάλη υγραερίου, θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.
Επίσης, μεγάλο “κενό” στις έρευνες, αποτελεί το “γιατί” επιλέχθηκε ως στόχος (;) το σχολείο ή η γύρω περιοχή, κάτι που πανελλαδικά, όπως αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι, δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι φανερό, πως αν ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιούνταν, σήμερα θα μιλούσαμε για ένα “τυφλό” και όχι εύκολα αιτιολογημένο χτύπημα.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται από ορισμένους που βρέθηκαν εκεί που εντοπίστηκε ο μηχανισμός, ακόμη και η τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο σημείο δεν ήταν τυχαία, αφού τυχόν έκρηξη, θα δημιουργούσε ωστικό κύμα προς δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις, που όμως δεν μπορούν να “δικαιολογήσουν”, σύμφωνα με τα έως και σήμερα γνωστά στοιχεία, κάποιο συγκεκριμένο στόχο.

Την ίδια ώρα, ορισμένες λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές για το είδος του αυτοσχέδιου μηχανισμού, δείχνουν ότι όποιος νοσηρός νους προχώρησε στη συναρμολόγηση του, στόχευε στην πρόκληση, εκτός των σημαντικών ζημιών, ακόμη και θανάτων έστω και τυχαίων ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χαρτόκουτο που ήταν τοποθετημένος ο κομμένος στα δύο και γεμάτος ANFO και δυναμίτη πυροσβεστήρας, υπήρχαν ακόμη και θραύσματα μετάλλου, που θα λειτουργούσαν ως ιπτάμενα ξυράφια, μαζί με τα κομμάτια του τελευταίου. Κάπως ανάλογα λειτουργούν και οι χειροβομβίδες, σκορπώντας τον όλεθρο σε μεγάλη ακτίνα απ' όπου πέσουν, κάτι που μπορούσε να συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όλα αυτά αποδεικνύουν τον “επαγγελματισμό” του δράστη ή των δραστών, που εικάζεται ότι μπορεί ακόμη και να μην είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

Στη Ζάκυνθο βρέθηκαν πάντως χθες, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά των αρμόδιων Διευθύνσεων της Αστυνομίας, που προχώρησαν σε διεξοδικό έλεγχο του χώρου εντοπισμού του μηχανισμού. Τα κομμάτια του τελευταίου θα σταλούν εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα, απ' όπου αναμένονται σημαντικές απαντήσεις, αν υπάρχουν στοιχεία ή άλλα σημάδια που μπορούν να ρίξουν “φως” στην πορεία των ερευνών.


TETOIA XΤΥΠΑΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ "ΠΟΡΤΑ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΩΡΑ . ΤΕΡΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου