Χρήστες OnLine

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν θα αναγνωρίσει η Ρωσία “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”


ΔΗΛΩΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις της Ρωσίας σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο.


«Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει αμετάβλητη: είμαστε υπέρ της εφαρμογής των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εναντίον των προσπαθειών επιβολής στις πλευρές έξωθεν οποιωνδήποτε “συνταγών” και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων διευθέτησης», είπε ο κ. Νεστερένκο, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επανειλημμένως υπογράμμισαν ότι η τελική επίλυση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επίτευξης καθολικής συμφωνίας μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, τον υπολογισμό των θέσεων καθεμιάς από αυτές, το σεβασμό των συμφωνημένων διαπραγματευτικών και ειρηνευτικών μηχανισμών».

Σχετικά με την αναγνώριση από την Ρωσία των "κατεχώμενων" ο Ρώσος εκπρόσωπος είπε: «Εννοείται ότι ποτέ δεν έγινε λόγος για αναγνώριση από τη Ρωσία της ούτω καλούμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” και ούτε γίνεται».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου