Χρήστες OnLine

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Τυχαίο γεγονός ή «πρόβα» τρομοκρατικού χτυπήματος;


Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σήμανε συναγερμό.

Ήταν περίπου 10:15 το βράδυ της Παρασκευής όταν, όπως αποκάλυψαν στην «Α» αξιόπιστες πηγές, μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και σκούρου χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα έκανε μια στάση… δευτερολέπτων μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 119. Ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να χάσει χρόνο, πέταξε ένα μαύρο σακβουαγιάζ κοντά στην είσοδο του κτιρίου και στη συνέχεια η μοτοσικλέτα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και «εξαφανίστηκε» πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει.

Ο αστυνομικός που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία στο υπουργείο, μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό προσπάθησε να συγκρατήσει στοιχεία από τους δύο αγνώστους, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν, καθώς αυτοί είχαν γίνει ήδη… καπνός! Αμέσως μετά ο αστυνομικός ειδοποίησε για το περίεργο αυτό περιστατικό και στην αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός.

Η πρώτη αντίδραση των αστυνομικών ήταν να επιβεβαιώσουν αν έχει πραγματοποιηθεί κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βομβιστική επίθεση, κάτι που τελικά δεν είχε γίνει. Λίγα λεπτά αργότερα ο χώρος μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αποκλειστεί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) οι οποίοι έφτασαν εκεί προκειμένου να ελέγξουν το σακβουαγιάζ που εκτόξευσαν οι άγνωστοι.

Όπως -συνήθως- γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί άφησαν να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (σύμφωνα με πληροφορίες κάτι λιγότερο από μία ώρα) υπό το φόβο πιθανής έκρηξης. Όταν, πλέον, ήταν σίγουροι πως δεν υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πλησίασαν το σακβουαγιάζ για να διαπιστώσουν μερικά λεπτά αργότερα πως αυτό ήταν… άδειο! Εκείνη τη στιγμή κάποιοι ανέπνευσαν με… ανακούφιση, ωστόσο κάποιοι άλλοι (και έμπειροι) αστυνομικοί προβληματίστηκαν και έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για… «πρόβα τρομοκρατικού χτυπήματος»!..

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, δηλαδή, εκτίμησαν πως μέλη κάποιας τρομοκρατικής ομάδας προέβησαν στην κίνηση αυτή προκειμένου να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά των αστυνομικών και να διαπιστώσουν πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που αποτολμήσουν να κάνουν ένα παρόμοιο τρομοκρατικό χτύπημα ή ακόμα να δοκιμάσουν και τα δικά τους όρια… Οι ίδιοι αστυνομικοί, μάλιστα, τόνιζαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που τρομοκράτες προχωρούν σε πρόβα τρομοκρατικού χτυπήματος κι αυτό είναι που τους προβληματίζει ιδιαίτερα.

Η «δοκιμή» για το χτύπημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και οι «ορφανές» βόμβες…

Στις 4 Φεβρουαρίου 2008 άγνωστοι είχαν «δοκιμάσει» τα αντανακλαστικά των αστυνομικών με παρόμοιο τρόπο! Περιπολία αστυνομικών εντοπίζει μια αμυντική χειροβομβίδα -η οποία δεν θα μπορούσε να εκραγεί, καθώς δεν είχε πυροκροτητή- μέσα σε ζαρντινιέρα σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την είσοδο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στο τέρμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη!..
Και τότε κάποιοι αστυνομικοί έκαναν λόγο για «πρόβα» για να επιβεβαιωθούν -με τον πλέον… εκρηκτικό τρόπο- είκοσι ημέρες αργότερα.

Στις 16:50 το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου ισχυρή βόμβα εξερράγη στο δεύτερο κεντρικό κτίριο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στη διασταύρωση των οδών Αμαλιάδος και Πουλίου στους Αμπελοκήπους! Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και πάνω σε καπάκι φρεατίου, έξω από το υπουργείο, υπολογίζεται ότι αποτελούνταν από περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης (C4), με μπαταρία, ρολόι και ηλεκτρικό πυροκροτητή. Παρόμοιους μηχανισμούς έχουν τοποθετήσει στο παρελθόν και ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Λαϊκή Επαναστατική Δράση», ωστόσο, μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη επίθεση παραμένει «ορφανή», καθώς καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη!

Δεν είναι λίγοι, πλέον, αυτοί που μέσα στην αστυνομία εκτιμούν πως δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρχει νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Θεωρούν, μάλιστα, πως είναι πιθανό να επανεμφανιστεί ο «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς ήδη υπάρχουν δύο «ορφανές» βομβιστικές επιθέσεις, τις οποίες στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αποδίδουν στη συγκεκριμένη οργάνωση. Η πρώτη ήταν στις 12 του περασμένου Μάη στη «Eurobank» στην Αργυρούπολη και η δεύτερη στις 3 Ιουλίου στα «McDonalds» στους Αμπελοκήπους. Δεν αποκλείεται λοιπόν η ανάληψη ευθύνης για τα συγκεκριμένα χτυπήματα να γίνει σε προκήρυξη που θα αποσταλεί με αφορμή κάποιο νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου