Χρήστες OnLine

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Αστυνομική έφοδος και συλλήψεις σε κτίρια διαμονής παράνομων μεταναστών


Επιχείρηση-«σκούπα»

Νέα επιχείρηση-«σκούπα» σε δύο κτίρια όπου διέμεναν παράνομοι μετανάστες πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης άνδρες της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας σε
δύο παλιά σπίτια που είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης (όπως τα χαρακτήρισε η Νομαρχία Αθηνών) λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής . Συνελήφθησαν συνολικά 86 άτομα και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.


Στην επιχείρηση συμμετείχαν υπάλληλοι της νομαρχίας και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ).


Η έφοδος στα κτίρια της Σαχτούρη 7 στην πλατεία Κουμουνδούρου και της Βερανζέρου στην Ομόνοια, απέδωσε συνολικά 86 συλλήψεις παράνομων μεταναστών (56 και 30 αντίστοιχα).


Σε μία περίπτωση στο πρώτο κτίριο ένας εξ αυτών επιτέθηκε με στιλέτο εναντίον αστυνομικού, αλλά εξουδετερώθηκε και συνελήφθη, προκειμένου να κινηθεί εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία.


Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων και στη συνέχεια θα απελαθούν από την χώρα.

Το πρώτο κτίριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε έφοδος στην οδό Σαχτούρη ανήκει σε ιδιώτη, εις βάρος του οποίου θα σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να επιβληθεί βαρύ πρόστιμο.


Οι αλλοδαποί στοιβάζονταν στο κτίριο υπό άθλιες συνθήκες, δίνοντας για τη διαμονή τους από πέντε έως επτά ευρώ την ημέρα.


Η αστυνομία υπολογίζει ότι υπάρχουν περισσότερα από 30 κτίρια στα οποία θα γίνουν ανάλογες επιχειρήσεις και τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αναμένεται να είναι βαριά.


Αστυνομική έφοδος πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και σε κτίριο της οδού Βερανζέρου.


Εργαζόμενοι στην καθαριότητα εισήλθαν στη συνέχεια και καθάρισαν τα κτίρια.


Στην οδό Σαχτούρη εντοπίστηκε ηρωίνη συσκευασμένη σε σακουλάκια με σκοπό την εμπορία, ενώ στο δεύτερο κτίριο της οδού Βερανζέρου κατασχέθηκε και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με τον οποίο κατασκευάζονταν πλαστά διαβατήρια.


Στην επιχείρηση πήραν μέρος και κλιμάκια του ΣΔΟΕ, τα οποία θα σχηματίσουν δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των σπιτιών, οι οποίοι φέρονται ότι ζητούσαν από κάθε αλλοδαπό χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 5 έως 7 ευρώ την ημέρα, προκειμένου να τους παραχωρούν τα σπίτια, στα οποία δεν παρέχονταν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.


Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ιδιοκτήτες, στην χειρότερη των περιπτώσεων, έβαζαν στην τσέπη το λιγότερο 150 ευρώ ημερησίως, εισόδημα το οποίο φυσικά δεν δηλωνόταν στην εφορία.


Ύστερα από την απομάκρυνση των αλλοδαπών, τα σπίτια παραδόθηκαν σε συνεργεία του δήμου, τα οποία ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Στη συνέχεια θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη για τη φύλαξή τους.


Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σε άλλα σπίτια με μετανάστες, στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία προκύπτουν από τις καταγραφές των υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Δήμου.


πηγη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου