Χρήστες OnLine

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Απόρρητο, DNA και κάμερες τα επόμενα «κεφάλαια» στην ατζέντα της ασφάλειας

Επιμένοντας στην ατζέντα της ασφάλειας, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι οι διατάξεις για την κουκούλα αποτελούν μόνο την αρχή μίας σειράς ρυθμίσεων, οι οποίες αφορούν το απόρρητο των επικοινωνιών, τη δημιουργία τράπεζας DNA και την ενεργοποίηση των καμερών.

Με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σύρεται πίσω από την ατζέντα του ΛΑΟΣ, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, προαναγγέλλοντας «σειρά νομοθετημάτων» έπειτα από εκείνο που αφορά την αλλοίωση των χαρακτηριστικών, το οποίο προκάλεσε ήδη «θύελλα» κατά τη συζήτηση του στη Βουλή.


Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας από το Βήμα της Βουλής, ακολουθούν:


- Ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών με ρύθμιση από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.


- Αρση απορρήτου των επικοινωνιών συνολικά για τα κακουργήματα


- Δημιουργία τράπεζας DNA, κατά τα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών και σύμφωνα και με τις εισηγήσεις της Σκότλαντ Γιαρντ


- Ενεργοποίηση των καμερών, με παρακολούθηση χωρίς προηγούμενη εισαγγελική άδεια, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.


- Τροπολογία για τη λαθρομετανάστευση, η οποία ψηφίσθηκε ήδη από την κυβερνητική πλειοψηφία και τον ΛΑΟΣ. Μεταξύ άλλων καθιστά κακούργημα τη διακίνηση μεταναστών και διπλασιάζει το χρόνο κράτησης για τους υπό απέλαση λαθρομετανάστες.


«Μιλάμε για έξι διαφορετικές ρυθμίσεις. Τις φέρνουμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε με αυτές τις ρυθμίσεις να αντιμετωπίσουμε τα
προβλήματα των καιρών, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε με αυτές τις ρυθμίσεις να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας στο κέντρο των πόλεων» είπε ο κ. Δένδιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου