Χρήστες OnLine

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας χτές το βράδυ

Δεκάδες προσαγωγές αλλοδαπών

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση - σκούπα πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την παράνομη μετανάστευση, διενεργήθηκαν περίπου 250 προσαγωγές ατόμων χωρίς έγγραφα.


Στο επίκεντρο της επιχείρησης βρέθηκε η πλ. Ομονοίας και ειδικότερα η οδός Σωκράτους και το παλιό Εφετείο, από όπου προσήχθησαν περίπου 250 μετανάστες χωρίς έγγραφα. Από τις 180 προσαγωγές, οι 50 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Σύμφωνα με την "Καθημερινή", αστυνομικοί συνέλαβαν όσους αλλοδαπούς δεν είχαν έγγραφα και έβγαιναν από το παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους. Αργά το απόγευμα το κτίριο εγκατέλειψαν όλοι οι αλλοδαποί.


Σε όσους συνελήφθησαν απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σήμερα, Παρασκευή, θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, της Ασφάλειας και των Τμημάτων Τάξης περικύκλωσαν την περιοχή από τις οδούς Ευριπίδου και Σοφοκλέους, Αθηνάς, Αγ.Κωνσταντίνου ως την πλατεία Καραϊσκάκη και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.


Οι αστυνομικοί δεν περιορίστηκαν σε συλλήψεις στους δρόμους, αλλά μπήκαν μέσα σε όλα τα καταστήματα συλλαμβάνοντας όποιον θεωρούσαν ύποπτο. Στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν στα Αστυνομικά Τμήματα Ομονοίας και Ακροπόλεως καθώς και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δεκάδες γυναίκες από την Αφρική που εκδίδονταν σε ξενοδοχεία πίσω από το Δημαρχείο, «βαποράκια» αλλά και χρήστες ναρκωτικών καθώς και πολλοί παράνομοι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία.


Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη περίπου 55 Πακιστανοί επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα στη χώρα τους, με πτήση τσάρτερ.


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου