Μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες, μοιάζει το κέντρο της Αθήνας, καθώς ο απίστευτος... συνωστισμός παράνομων μεταναστών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η κατάσταση έχει προ πολλού ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, όπως απέδειξαν τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών που ξεκίνησαν με αφορμή... τη βλακεία(??) ενός αστυνομικού που έσκισε(??) το Κοράνι μουσουλμάνου.
Ο φόβος μιας «γενικευμένης εξέγερσης ακόμα και από εκείνους που ήταν φιλήσυχοι, αφού πια όλοι πεινάνε», ψιθυρίζεται και εξορκίζεται από τα πλέον αρμόδια κυβερνητικά χείλη.
Στα στενά γύρω από την Ομόνοια αυξάνονται οι αναφορές για βραδινές επιθέσεις. Η σύνθεση του πληθυσμού αλλάζει καθημερινά, ενώ κυριαρχούν ομάδες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Σουδάν κι άλλες χώρες της Αφρικής. Ο πληθυσμός υπολογίζεται σε αρκετές χιλιάδες. Μόνο στο Εφετείο ζουν πάνω από 600 λαθρομετανάστες. Μοναδικό επίσημο στοιχείο είναι η σύλληψη 146.000 λαθρομεταναστών το 2008.
Ασκήσεις επί χάρτου
Παρά την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για όλους, Ελληνες και ξένους, οι εβδομάδες κυλούν χωρίς να υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία εξαγγέλλονται, και μένουν ασκήσεις επί χάρτου (κέντρο υποδοχής για 2.500- 3.000 λαθρομετανάστες σε πρώην στρατόπεδο στον Ασπρόπυργο, κέντρο υποδοχής στην Πάτρα κ.ά.).
Με καθυστέρηση χρόνων επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος με... εσπευσμένες κυβερνητικές συσκέψεις όπου συζητείται η... σύσταση Συντονιστικού Οργάνου.
Η Νομαρχία Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το Εφετείο και θα στεγάσει υπηρεσίες, ώστε να εκκενωθεί το κτίριο, ενώ κατέγραψε 500 προβληματικά κτίρια γύρω από τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Ηπείρου, Στουρνάρη, Πατησίων, Αιόλου, Ευριπίδου. Πέραν της καταγραφής, ωστόσο, ουδέν. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε «παλιές καλές» αθηναϊκές γειτονιές, από τον Αγιο Παντελεήμονα μέχρι τα Πατήσια.
ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
«Δεν είμαστε αποθήκη ανθρώπων»
«Δεν προχωρά τίποτα. Ούτε πρόκειται να γίνει κέντρο υποδοχής, κανείς δεν το δέχεται. Ο υπουργός μας είχε πει ότι ο καταυλισμός στο λιμάνι θα έχει γκρεμιστεί πριν από το τέλος Μαϊου. Περιμένουμε...», λέει ο Νομάρχης Αχαϊας, Δημήτρης Κατσικόπουλος.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στα ακριτικά νησιά, σε πρόσφατη σύσκεψη υπήρξε η ιδέα για ένα κατάλληλα εξοπλισμένο καράβι που θα «μαζεύει» όσους αποβιβάζονται στα νησιά και θα τους μεταφέρει σε κέντρα υποδοχής. Την ίδια στιγμή όμως ανάμεσα στα νησιά έχει ξεσπάσει θύελλα αντιπαράθεσης.
«Κάθε νομός και τα Δωδεκάνησα πρέπει να έχουν δικές τους δομές. Δεν θα παίρνουμε εμείς όλη την μπόρα, δεν είμαστε αποθήκη ανθρώπων», μας λέει ο νομάρχης Σάμου. Εμ. Κάρλας. και σημειώνει ότι το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο νησί του, αν και επισήμως προορίζεται για 280 άτομα, «φιλοξενεί» μέχρι και 700!
Η κυβέρνηση τώρα... θυμήθηκε ότι θα μπορούσε να προσβλέπει σε ευρωπαϊκή παρέμβαση προς τις χώρες προέλευσης. Από 57.428 αιτήματα επαναπροώθησης που έγιναν προς την Τουρκία, μόνο 7.442 έγιναν δεκτά, ενώ τελικά μόνο 2.186 έχουν περαιωθεί... με ποικίλα προσχήματα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=3834816
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου