Χρήστες OnLine

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο Σαπών: Σοβαρό ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος των Πομάκων


Πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση της 29.2.2012 του δημοτικού συμβουλίου Σαπών ετέθη προς συζήτηση θέμα σχετικό με τον κοινωνικό αποκλεισμό στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, όπου προβλέπονται «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» και κατοχύρωση συνθηκών ίσων ευκαιριών με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για ανέργους κλπ.


Χριστιανός δημοτικός σύμβουλος επιχειρηματολόγησε υπέρ του προγράμματος και ανέφερε ότι μέρος των χρημάτων αυτών πρέπει να πάει στις μειονότητες της περιοχής. Όταν ρωτήθηκε να διευκρινήσει τι εννοεί με τον όρο «μειονότητες» απάντησε: την γύφτικη, την πομακική και τη μουσουλμανική.

Τότε, σηκώθηκε ο μουσουλμάνος αντιδήμαρχος της διοικούσας παράταξης ΜΟΥΣΤΑΦΑ Ορχάν από την Αρίσβη και είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μειονότητες, αλλά η μόνη μειονότητα που υφίσταται είναι η …τουρκική! Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αριστομένης Παπαναστασίου αντέδρασε και ακολούθησε έντονος διάλογος. Μάλιστα, ο αποθρασυμένος Ορχάν κινήθηκε εναντίον του Παπαναστασίου για να τον χτυπήσει. Ακολούθησε ένταση και η συνεδρίαση διακόπηκε για πολύ ώρα.

Εξ όσων πληροφορηθήκαμε ο …εθνολόγος των Πομάκων, Ορχάν είναι παζαρτζής (πουλάει στις λαϊκές αγορές ντομάτες κ.α.) και φαίνεται μπέρδεψε τα …αγγούρια με τους …Πομάκους!


Ερωτούμε τον δήμαρχο Σαπών κ. Η. Ιωαννάκη: αληθεύει το σοβαρό αυτό ρατσιστικό περιστατικό; Αν, ναι, ποια μέτρα έχει λάβει σε βάρος του εθνικιστή ΜΟΥΣΤΑΦΑ Ορχάν;

Και ποιος είναι ο Ορχάν που μπορεί να εμποδίζει μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και το δικαίωμα ύπαρξης και αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων;

Φθάσαμε στο σημείο να αναγνωρίζει τους Πομάκους ως μη Τούρκους, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και να μας αμφισβητεί ο …Ορχάν!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου