Χρήστες OnLine

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Με απόφαση της κυβέρνησης Μπερίσα η αφαίρεση της εθνικότητας από τα ατομικά πιστοποιητικά - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ



Πλήγμα για την Ελληνική Μειονότητα.

Την ημερομηνία 19 Ιανουαρίου φέρει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ορίζει τα καινούργια μοντέλα διαφόρων πιστοποιητικών που θα εκδίδονται πλέον από τις ληξιαρχικές αρχές.

Έτσι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ( VKM) Αρ.31 ημερ. 19 Ιανουαρίου 2011 «Σχετικά με την τροποποίηση της Απόφασης υπ.αρ. 332 ημερ. 17.03.2010 του Υπουργικού Συμβουλίου, «Για τον προσδιορισμό της μορφής, των συστατικών στοιχείων, του τρόπου τήρησης και ισχύος των βασικών διακιολογητικών που εκδίδονται από τα ληξιαρχεία» εγκρίνονται τα καινούργια μοντέλα πιστοποιητικών, όπως οικογενειακό, γέννησης, γάμου κλπ.

Η χρήση των καινούργιων μοντέλων αρχίζει από τις 20.05.2011, ενώ τα παλιά πιστοποιητικά που εκδίδονται μετα τις 23 Μαίου θεωρούνται άκυρα.

Πρέπει να επισημάνουμε εδώ πως η τροποποίηση αφορά μια απόφαση του 2010 όπου αναγράφονταν όλα τα στοιχεία όπως και η εθνικότητα. Η προηγούμενη απόφαση (τα προηγούμενα μοντέλα), πράγμα ασυνήθιστο δεν εφαρμόστηκε ούτε ένα χρόνο και τροποποιήθηκε, όπως ήδη σημειώσαμε, μετά τη «θύελλα» των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων κατά της απογραφής.

Η τροποποίηση αυτή, καθώς γνωρίζουν οι πάντες στην Αλβανία, στοχεύει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών της.

από: http://www.deropoli.com

http://borioipirotika.blogspot.com/2011/05/blog-post_2278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου