Χρήστες OnLine

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς του παρακράτους...



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πορεία των εθνικιστών

Βρισκόμαστε μόλις στα μέσα Μαΐου και ήδη η Χρυσή Αυγή έχει διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, με αποκορύφωμα τις αλλεπάλληλες πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην εγκληματικότητα των ξένων. Αυτή η άνευ προηγουμένου δυναμική της Χρυσής Αυγής έχει ενοχλήσει πολλούς, ιδιαίτερα όταν διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις ότι το Κίνημα μας δεν εκφράζει το πολιτικό περιθώριο, αλλά το κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα έκφρασης του ελληνικού λαού σε όλες του τις εκφάνσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες αποφασίσαμε ως Τ.Ο. Θεσσαλονίκης να διοργανώσουμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματικότητα των ξένων, δεδομένου ότι στην πόλη αυτή εμφανίζονται κρούσματα παραβατικότητας ανησυχητικού μεγέθους με τα στατιστικά δεδομένα να επαληθεύουν ότι σύντομα η κατάσταση θα οδηγηθεί στην μετατροπή των γειτονιών μας σε πολυπολιτισμικές ζούγκλες σαν αυτές στο κέντρο της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό κάναμε ανοιχτό κάλεσμα σε εκδήλωση στο κέντρο της πόλης και σε γειτονιές που πλήττονται άμεσα από την εγκληματικότητα των ξένων, μόνο που το κάλεσμα αυτό προξένησε τις αντιδράσεις των παρακμιακών δυνάμεων, οι οποίες σαν πιστό σκυλί προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που ήθελαν πάση θυσία να μην πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση τέτοιου χαρακτήρα και σε άλλη πόλη πέραν της πρωτεύουσας. Τη συγκέντρωσή μας τίμησαν εθνικιστές μη ενταγμένοι στο Κίνημα αλλά αναμφίβολα συναγωνιστές όπως από την “Ελληνική Γροθιά” αλλά και άλλους πατριωτικούς συλλόγους!

Έτσι, από νωρίς το μεσημέρι θλιβερή ομάδα “αντιεξουσιαστών” κατέλαβε τον χώρο όπου είχαμε προαναγγείλει την συγκέντρωση μας με σκοπό να ακυρώσει την προγραμματισμένη εκδήλωση μας. Ο ρόλος της αστυνομίας αποδείχτηκε γι' ακόμη μία φορά δουλικά εξυπηρετικός απέναντι στον παρακρατικό συρφετό, αφού από την αρχή μέχρι και τη λήξη της κατάληψης της πλατείας διατέθηκαν αρκετές διμοιρίες για την προστασία της αντισυγκέντρωσης, οι οποίες παρατάχθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τους “αντιεξουσιαστές”, έχοντας μάλιστα σαφής εντολές να προβούν σε συλλήψεις εφόσον υπήρχε οποιαδήποτε ενόχληση εις βάρος των παράνομων καταληψιών. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση οι “αντιεξουσιαστές” όχι μόνο ξέχασαν το μίσος τους απέναντι στην αστυνομία και τις κρατικές αρχές, αλλά απόλαυσαν χωρίς την παραμικρή ενόχληση την κρατική προστασία για περίπου τέσσερις ώρες, γεγονός που παραδέχονται και οι ίδιοι μέσα από διάφορες ιστοσελίδες που διατηρούν στο διαδίκτυο.


Την ίδια ώρα που η αστυνομία προστάτευε τον θλιβερό θίασο των παρακρατικών πάνω από 300 εθνικιστές ξεκίνησαν αυθόρμητη πορεία από τα γραφεία της Τ.Ο. με προορισμό το κέντρο της πόλης. Με απόλυτη πειθαρχία και με έναν τρομακτικό παλμό η πορεία κινήθηκε επί των οδών Πολυτεχνείου, Λεωφόρου Νίκης, Αριστοτέλους, Μητροπόλεως και Ελευθερίου Βενιζέλου. Εν ώρα αιχμής η πορεία των Χρυσαυγιτών περνούσε από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης και χιλιάδες συμπατριώτες μας άκουσαν τη φωνή μας και δέχτηκαν με ενθουσιασμό το έντυπο υλικό μας.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν οι αναμενόμενες, καθώς δεν υπάρχει πλέον εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που να μην συνοδεύεται από τα ενθουσιώδη σχόλια του απλού κόσμου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που περαστικοί ενθουσιασμένοι γινόντουσαν ένα με την πορεία μας. Το κέντρο της πόλης δονούνταν από συνθήματα όπως “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, “έξω οι ξένοι από την Ελλάδα”, ενώ κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης στάσης επί της Πλ. Ελευθερίας οι Συναγωνιστές στάθηκαν σε στάση προσοχής και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.


Επιστρέφοντας προς τα γραφεία η πορεία κινήθηκε επί της Λεωφόρου Νίκης και επί της Πολυτεχνείου, αλλά δεν κατέληξε στην οδό Καζαντζάκη. Κουρασμένο από την πολύωρη αναμονή και -όπως αποδείχτηκε- χωρίς κανένα αποτέλεσμα το καρναβάλι των αντιεξουσιαστών εξαφανίστηκε από την πλατεία, πάλι με τη στοργική συνοδεία της αστυνομίας. Έτσι, το μόνο που κατάφεραν οι αναρχικοί ήταν να καθυστερήσουν την συγκέντρωση μας στο προαναγγελθέν σημείο και τίποτε παραπάνω. Παραταγμένος επί της οδού Μοναστηρίου και για περίπου 20 λεπτά ο κόσμος παρέμεινε στην πλατεία φωνάζοντας συνθήματα. Οι αντιδράσεις του κόσμου που περίμενε στη στάση ήταν πολύ θετικές, χαρακτηριστικά μια κυρία είπε: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! Από την πλατεία οι αντιεξουσιαστές λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αφαιρέσει την ελληνική σημαία και η αστυνομία σαφώς δεν έκανε τίποτα. Πήραμε όμως την πρωτοβουλία και λέγοντας τον εθνικό ύμνο ανεβάσαμε ξανά την ελληνική σημαία στην πλατεία κι αφού έγινε μία σύντομη ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα που προηγήθηκαν, η πορεία πήρε τον δρόμο για τον τελικό της προορισμό. Μέσα από τα στενά του Βαρδάρη και με τον κόσμο πλέον να έχει ξεπεράσει τους 400 Συναγωνιστές, η πορεία τελικά κατέληξε στα γραφεία της Τ.Ο. Από εκεί έγινε ανοιχτό κάλεσμα για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του Κινήματος για τον μήνα Μάιο.

Εν κατακλείδι, παρά τα όσα εμπόδια η χθεσινή εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είμαστε βέβαιοι ότι αφήσαμε πολλούς δυσαρεστημένους με αυτή την επιτυχία μας. Αν μη τι

άλλο, σε αυτούς τους ύποπτους καιρούς που η άνοδος του Κινήματος είναι δεδομένη και παραμονεύει η παρακρατική προβοκάτσια, θα ήταν παραπάνω από επιθυμητό από κάποιους να γίνουν λάθη τακτικής και να δοθούν αφορμές για συγκρούσεις και συλλήψεις που θα ενίσχυαν τα γνωστά σενάρια που εφευρίσκουν κατά καιρούς διάφοροι επώνυμοι και ανώνυμοι για να αμαυρώσουν την Χρυσή Αυγή.

Ο ψευτοτσαμπουκάς των παρακρατικών όχι μόνο δεν πέρασε, αλλά λειτούργησε το ακριβώς αντίθετο και εις όφελος μας. Κι αυτό γιατί αυτοί που περίμεναν ότι θα ακυρώσουν την εκδήλωση μας, αυτή πραγματοποιήθηκε κανονικά και πήρε διαστάσεις θριαμβευτικές, αφού και πορεία έγινε στο κέντρο της πόλης και η πλατεία παραδόθηκε τελικά στους εθνικιστές.

Αν νομίζουν ορισμένοι ότι με τέτοιες αστείες κινήσεις θα ανακόψουν το ρεύμα προς στην Χρυσή Αυγή είναι γελασμένοι, όπως επίσης γελασμένοι είναι για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή θα χάσει τον προσανατολισμό της και θα ασχοληθεί με τέτοιους ονειροπαρμένους χαμηλής νοημοσύνης, που όλη η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Οι καιροί έχουν αλλάξει, το κοινωνικό ρεύμα είναι αποκλειστικά και μόνο δικό μας και αυτή είναι μια πραγματικότητα μη αναστρέψιμη!


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου