Χρήστες OnLine

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Συνέντευξη Μιχαλολιάκου στο “Παρασκήνιο”: “Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την Πατρίδα μας”

«Το πολιτικό τσουνάμι στην Ελλάδα έρχεται»


Συνέντευξη στον Θεόδωρο Ζούμπο
Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σχολιάζει χωρίς υπεκφυγές τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.


Το 1% της τελευταίας δημοσκόπησης της public issue σάς ικανοποιεί;
Υπάρχει μια απαγόρευση αναφοράς στη Χρυσή Αυγή. Το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να μας αναφέρουν αποτελεί για εμάς μια ακόμη νίκη. Το ποσοστό μας είναι ακόμη μεγαλύτερο κι αυτό δεν θα το αποφασίσουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων!

Πού οφείλεται αυτή η άνοδος; Στην αύξηση της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, της ανέχειας;
Τα φαινόμενα αυτά υπήρχαν και στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, δίχως να εισπράξουμε τόσο μεγάλα πολιτικά κέρδη. Μεσολάβησε, όμως, το μνημόνιο. Πεντέμισι μήνες μετά τον ερχομό του ΔΝΤ στη χώρα μας, στις δημοτικές εκλογές, χωρίς καμία απολύτως προβολή, φτάσαμε στο 5,5%. Ο κύριος παράγων της αύξησης των ποσοστών μας, πέρα από την εγκληματικότητα, τη λαθρομετανάστευση και την οικονομική κρίση, είναι ασφαλώς η οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Η φύση δεν αναγνωρίζει τα κενά. Υποχωρεί ένα ρήγμα, δημιουργείται ένα τσουνάμι. Το πολιτικό τσουνάμι στην Ελλάδα έρχεται! Ο λαός είναι εξοργισμένος…

Κατά πόσο έχει αλλάξει η στάση των ΜΜΕ μετά την εκλογή σας στο δημοτικό συμβούλιο των Αθηνών;
Δεν έχει αλλάξει η στάση των ΜΜΕ. Είμαι αποκλεισμένος από τα κανάλια, επειδή δεν εξυπηρετώ κανένα συμφέρον. Στην τελευταία δημοσκόπηση της VPRC το «άλλο κόμμα» που καταγράφηκε στο 2,5% ήμασταν εμείς. Ομως, δεν το βγάζουν προς τα έξω…

Γιατί προχωρήσατε στον «χαιρετισμό» προς τον Πέτρο Κωνσταντίνου στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος ξεσήκωσε αντιδράσεις;
Εγώ δεν είδα καμία αντίδραση. Αυτοί που δεν χαιρετούν φασιστικά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, γιατί τρώνε γιαούρτια. Εγώ που χαιρέτησα έτσι, δεν τρώω γιαούρτια. Εν προκειμένω, αυτός ο χαιρετισμός δεν είναι ο επίσημος της Χρυσής Αυγής. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης, με είχε αποκαλέσει φασίστα και θέλοντας να τον προκαλέσω χαιρέτησα έτσι, λέγοντας: «Ναι, ρε, είμαι φασίστας»! Με πρόσχημα αυτόν τον χαιρετισμό, είμαστε η μόνη παράταξη -κατά παράβαση του νόμου- χωρίς γραφεία στον Δήμο Αθηναίων και καμιά θέση στα διοικητικά συμβούλια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συνοδοί, όμως, μολοτοφόρων και κρανοφόρων, όπως ο κ. Κωνσταντίνου, έχουν θέση. Σε αυτήν τη Δημοκρατία πιστεύουν… Αυτήν τη «Δημοκρατία» μάχομαι και πολεμώ.

Για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο;
Εχω ηθική υποχρέωση -από τη στιγμή που με επέλεξαν 10.000 συμπολίτες- να παλεύω στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι ένα μπάχαλο. Δεν γίνεται τίποτα. Σε πέντε συνεδριάσεις συζητάμε για λαθρομετανάστες, για Πακιστανούς, για Μπαγκλαντεσιανούς, για την Υπατία, για ό,τι να ‘ναι. Για τους Ελληνες, που υποφέρουν από την ανεργία, τίποτα! Μήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του δημάρχου Αθηναίων και να λέγεται «εμίρης των Αθηναίων»;

Για την οικονομική κρίση;
Είναι μια υπόθεση στημένη. Κάποιοι μάς τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια με υπέρογκα επιτόκια, ώστε να μην μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε ποτέ. Αν εκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.) και τη γη μας, θα βγούμε από την κρίση. Πιστεύουμε σε μια εθνική κατευθυνόμενη οικονομία και σε περιορισμό της ασυδοσίας του ξένου κεφαλαίου. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που μπορεί να θρέψει με αξιοπρέπεια τους κατοίκους της.

Η λύση για τη λαθρομετανάστευση;
Αμεση απέλαση! Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το πτωχοκομείο της οικουμένης. Ολους αυτούς που θέλουν να φέρουν εδώ, πώς θα τους θρέψουν; Και ο ελληνικός λαός πείνασε, αλλά δεν σκότωσε για 50 ευρώ! Να φυλαχτούν τα σύνορα και να υπάρξει άμεσος περιορισμός. Αυτό θέλει η πλειοψηφία.

Τι απαντάτε σε αυτούς που κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή ως μια εγκληματική οργάνωση;
Να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να μας κλείσουν φυλακή! Το ποιοι είναι εγκληματίες το αποφασίζουν τα δικαστήρια και όχι οι προκηρύξεις των οργανώσεων των κουκουλοφόρων.

Θα συνεργαζόσασταν ποτέ με τον ΛΑΟΣ;
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης λειτουργεί ως ανάχωμα για να μην υπάρξει ένα εθνικιστικό κίνημα, το οποίο θα ήταν κατά του συστήματος. Ο ΛΑΟΣ είναι μέρος του συστήματος που ονομάζω ως «ένοχο αμαρτωλό καθεστώς κλεπτοκρατίας». Ως εκ τούτου, δεν έχουμε καμία πολιτική σχέση.

Ποια είναι η Αθήνα και η Ελλάδα που οραματίζεστε;
Η Αθήνα τώρα είναι μια χαβούζα, αλλά δεν παύει να είναι η καρδιά του έθνους, από την οποία πρέπει να ξεκινήσει μια εθνική επανάσταση για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα μεγάλη και ελεύθερη. Οι Ελληνες να είναι αισιόδοξοι. Υπάρχει ελπίδα. Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου