Χρήστες OnLine

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ Ο.Υ.Κ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΩΚΤΕΣ


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ" ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΣ ΟΥΚ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΘΡΕΦΟΥΝ Κ@ΛΟΥΣ!



Τα μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταδρομών της Ελλάδας που στην παρέλαση πέρσι, στις 25 Μαρτίου, έλεγαν ρατσιστικά συνθήματα θα καταλήξουν στα δικαστήρια.

Η Ελληνική Επιτροπή του Ελσίνκι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και για τους 39 στρατιώτες της ομάδας, οι οποίοι υποχρεούνται να λογοδοτήσουν για παραβιάσεις του άρθρου 2 του Αντιρατσιστικού Δικαίου.

Ακριβώς πριν ένα χρόνο η Επιτροπή με επικεφαλής τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα, τον Παναγιώτη Δημητρά, υπέβαλε αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα με βάση το δημοσιευμένο κείμενο και το βίντεο της καθημερινής εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, με σκοπό την τιμωρία των στρατιωτών.

Η Δίκη θα ξεκινήσει σε έξι μήνες (στις 20 Σεπτεμβρίου 2011) και τα μέλη της Επιτροπής του Ελσίνκι στην Ελλάδα θεωρούν ότι η απόφαση που ληφθεί θα είναι πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία των γεγονότων.
«…με το δέρμα σου Αλβανέ, Σκοπιανέ θα φτιάξουμε παπούτσια», αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ρατσιστικές κραυγές των ειδικών υποβρύχιων ομάδων του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της παρέλασης της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, οι στρατιώτες φώναζαν τα συνθήματα μετά από κέλευσμα του αρχηγού τους. Μια ημέρα αργότερα, ο αξιωματικός της ομάδας τιμωρήθηκε καθώς και ένα μέρος των στρατιωτών.
--
Τίτλος: «Грчките специјалци кои „правеа облека од кожата на Скопјаните“ ќе завршат на суд»
Канал 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου