Χρήστες OnLine

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Υφαρπαγή των περιουσιών Βορειοηπειρωτών - Ο πρόξενος Οικονόμου ενδιαφερόταν, αλλά η κυβέρνηση τον απέσυρε


Στις 25-02-2011 στο πρωτοδικείο Αγ. Σαράντα εκδικάστηκε η υπόθεση της οικογένειας “Çini” για την αναγνώριση λιβαδικής και γεωργικής έκτασης 4.080 εκτάρια (40.800 στρέμματα) στις Ελληνικές Επαρχίες Αγ. Σαράντα και Δελβινου. Η μανία των Αλβανών «πρώην» ιδιοκτήτων να αρπάζουν ότι έχει μείνει, κυρίως από τις κοινοτικές περιουσίες είναι εξωφρενική.
Κάποιες φορές μάλιστα οι «αγάδες» του Αργυροκάστρου τσακώνονται μεταξύ τους γιατί οι απαιτήσεις τους έχουν αλληλεπικαλύψεις και τα συμφέροντα συγκρούονται. Η περίπτωση λιβαδιού στην Σερονιά στο χωριό Καινούριο, εκτός από την οικογένεια «Cini», διεκδικείται και από την Fatmira Kosta (Haxhiymeri) που βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια με την Επαρχία Αλύκου.
Στην πρώτη συνεδρίαση οι καταπατητές ήρθαν αντιμέτωποι με τον Έπαρχο Ηλία Θανάση που εκτός από την Επαρχία Αλύκου εκπροσωπούσε και τις δύο άλλες Ελληνικές Επαρχίες Λιβαδειάς και Μεσοποτάμου, μετά από εξουσιοδότηση των Έπαρχων Ηρώδη Νταλιάνι και Θεμιστοκλή Καΐση αντίστοιχα.

Η οικογένεια “Çini” διεκδικεί:
Σερονια – Καινούριο 1500 εκτάρια
Δρόβιανη 8 εκτάρια
Κοσταρι 18 εκτάρια
Λίβενα 356 εκτάρια
Κρανιά 498 εκτάρια
Αρδάσοβα 70 εκτάρια
Σοπικι 90 εκτάρια
Λευτέρη Τάλιου 40 εκτάρια
Μουρσί 1500 εκτάρια
Αξίζει να σημειωθεί ότι την δίκη αυτή έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Αγ. Σαράντα Alltun Çela που έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την πρωτοβουλία του να ζητήσει την ακύρωση του νόμου περί ληξιαρχείων, δίνοντας την πρώτη συμπαράσταση στον «αγώνα» του Kreshnik Spahiu (Αντιπρόεδρος Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης), που ζητάει να μην γίνει η απογραφή με βάση την εθνικότητα και το θρήσκευμα. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στης 11-03-2011. (‘Βορειοηπειρώτης’, με πληροφορίες από την Επαρχία Αλύκου)
«Σάρισσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου