Χρήστες OnLine

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

“Με κεντρικό σύνθημα “Έξω οι ξένοι απ’ την Ελλάδα” συγκέντρωση στον Διαβατό Ημαθίας”

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Ημαθία


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια πραγματοποίησαν μέλη των πυρήνων Ημαθίας και Πέλλας της «Χρυσής Αυγής» με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Διαβατό Ημαθίας και είχε συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ανηλίκων από αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής...

...Με κεντρικό σύνθημα “Έξω οι ξένοι απ’ την Ελλάδα” τα μέλη των πυρήνων Ημαθίας και Πέλλης, πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στον Διαβατό Ημαθίας και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τις οικογένειες των ανηλίκων που τραυματίστηκαν στο αιματηρό επεισόδιο.


Στη συνέχεια μετέβησαν στη Βέροια και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου παρέμειναν για μια ώρα περίπου, φωνάζοντας συνθήματα. Την ίδια ώρα νεαροί (Μισθοφόροι ανθέλληνες) που συμμετέχουν στο Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι Βέροιας και την προηγούμενη ημέρα είχαν εκδήλωση στον χώρο της πλατείας Δημαρχείου, προβάλλοντας τη δική τους άποψη με αφορμή τα γεγονότα του Διαβατού, είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο Εληάς, σε απόσταση λιγότερη από 300 μέτρα από το χώρο συγκέντρωσης της «Χρυσής Αυγής»…

Τελικά μεταξύ των δύο συγκεντρωμένων ομάδων δεν υπήρξε όχι μόνο προσέγγιση, αλλά ούτε καν…οπτική επαφή… Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είχαν μετατρέψει από νωρίς σε φρούριο την πρωτεύουσα της Ημαθίας και είχαν αποκλειστεί κάθε πιθανές και απίθανες δίοδοι προσέγγισης.

Πάντως ούτε από την μία, ούτε από την άλλη πλευρά επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο.

Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» μπήκαν και αποχώρησαν από την πόλη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.





Στο Διαβατό Ημαθίας σχεδόν καθημερινή αλλά διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας μετά το αιματηρό επεισόδιο που έγινε το βράδυ της 28ης Ιουλίου έξω από το νηπιαγωγείο του χωριού.

Στην περιοχή ζουν 300 οικογένειες Ελλήνων, καθώς και 45 μόνιμοι κάτοικοι από την Αλβανία. Αλλοι 300 Αλβανοί εργάζονται περιστασιακά κυρίως στα ροδάκινα. Μετά το αιματηρό επεισόδιο, οι Αλβανοί που εργάζονται στην περιοχή δεν κυκλοφορούν στους δρόμους πέραν της εργασίας τους, από το φόβο αντιποίνων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα Αλβανός ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νεαρών που βρέθηκαν στην περιοχή και η παρέμβαση των κατοίκων απέτρεψε τα χειρότερα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου