Χρήστες OnLine

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Η Θράκη σε κατάσταση "πολιορκίας"Με την ευκαιρία που ο αναπληρωτής Υπ. Εξ. κ. Δρούτσας ετοιμάζει τις αποσκευές του για την προγραμματισμένη επίσκεψη του -30 και 31 Μαρτίου- στην Τουρκία όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, πρέπει να του υπενθυμίσουμε να αφήσει κατά μέρος τα ανέξοδα για την κυβέρνηση διπλωματικά ευχολόγια και να καταστήσει σαφές στη τουρκική ηγεσία ότι η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να δέχεται συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Θράκη.

Ειδικότερα για την Θράκη. Στη Θράκη εξελίσσονται διαβρωτικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκίας που με εργαλείο τη μουσουλμανική μειονότητα, προσπαθεί να παγιώσει αργά αλλά σταθερά, καθεστώς αυτονομίας στην Ελληνική Θράκη.
Τα γεγονότα δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά με δράστες ενδεχομένως κάποιους ακραίους εθνικιστές Τούρκους, όπως θα ήθελαν να πιστεύουμε. Αντιθέτως, πρόκειται για οργανωμένες πράξεις, που αποσκοπούν σε πρώτη φάση την καθιέρωση τουρκικής μειονότητας και κατόπιν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα την αυτονόμηση της.

Στην εικόνα διακρίνεται ο Ferruh Özkan, ηγέτης της κίνησης για ανεξάρτητη Θράκη (με το προκάλυμμα της ονομασίας «Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης»), να γίνεται δεκτός από τον Τούρκο πρόεδρο ως προσκεκλημένος στην γιορτής Δημοκρατίας.

Να σκεφτούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας να δέχεται επισήμως προσκεκλημένο Έλληνα ακροδεξιό υπερεθνικιστή ηγέτη. Τότε μόνο θα κατανοούσαμε το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας μας.

Την προσπάθεια των Τούρκων πλαισιώνουν, πράκτορες τους, από τον καθοδηγούμενο έντυπο περιοδικό ή ημερήσιο «μουσουλμανικό» τύπο καθώς και δεκάδες τουρκικές ιστοσελίδες από όλο τον κόσμο.

Αίσθηση προκαλεί, το τουρκικό θράσος όπου επικαλούνται πόσο καλά ζούσαν οι Έλληνες της πόλης, αγνοώντας ωστόσο επιτηδευμένα τον μετέπειτα σφαγιασμό τους από τον καθοδηγούμενο τουρκικό όχλο. Επίσης αίσθηση προκαλούν οι γεμάτοι μίσος «εθνικοί ύμνοι» τους, η σημαία τους και γενικά κάθε τι που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι θεατρίνοι της Άγκυρας.

Τι θα πράξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς αυτή τη κατεύθυνση;

Ενδεικτικά ακολούθως αναφέρονται επίσημες και ανέπισημες ιστοσελίδες Τουρκικών "ιδρυμάτων" και "οργανισμών".

Ίδρυμα Δυτικής Θράκης με έδρα την Κωνσταντινούπολη
Ένωση Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης
Ένωση Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΟΝΤΑΡΙΟ)
Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης

από το HellasOnTheWeb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου