Χρήστες OnLine

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ...ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ!!!


ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΓΚΑΡΑΝΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας

Θα αρχίσουν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία με αλλοδαπούς μαθητές

Της Μαριας Δεληθαναση

Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.

Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε χθες στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν άρδην από την 1η Δημοτικού έως και την 3η Λυκείου ώστε η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας να αναπτύσσεται παράλληλα με τη συνείδηση της διαπολιτισμικότητας.

Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους αλλοδαπούς, τα υπ. Παιδείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, στην αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Πλέον θα παρέχεται απ’ όποιο πανεπιστημιακό ή άλλο ίδρυμα παρέχει εχέγγυα για αδιάβλητες διαδικασίες. Ετσι θα ξεπερασθούν τεχνικά εμπόδια που έχουν στερήσει πολλούς αλλοδαπούς από την πιστοποίηση ελληνομάθειας.
...

από την
Καθημερινή

σχολιο Ελληνικής Αφύπνισης : προσπαθουν με καθε τρόπο να περάσουν στον απλο λαό οταν ολα έχουν τελειώσει, οτι όλα θα γίνουν οπως τα θέλουν αυτοι οι ξεπουλημένοι. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου