Χρήστες OnLine

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Κατάργηση μαθητικών παρελάσεων και Κατήργηση του όρου "Εθνική" απο το υπουργείο Παιδείας



Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης αντιτάθηκε στη συμμετοχή των μαθητών του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Παρά την άρνηση των δασκάλων, οι μαθητές του 1ου Πειραματικού παρέλασαν με απόφαση του Διευθυντή του 1ου Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.








Την παρακάτω ερώτηση έκαναν ο Ψαριανός και ο Κουράκης προς την Διαμαντοπούλου, υπουργό παιδείας...

Είναι αυτοί που βλέπουν μειονότητα Σκοπιανών στη Μακεδονία...


· Αν θεωρήσουμε ότι οι παρελάσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό έργο, ποιος ακριβώς είναι ο παιδαγωγικός τους ρόλος;

· Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων και αντικατάστασής τους με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα σχολεία που να δίνουν τη δυνατότητα ουσιαστικής εμβάθυνσης στα ιστορικά γεγονότα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τάσος Κουράκης

Γρηγόρης Ψαριανός


"Το πήρατε χαμπάρι; Ότι το υπουργείο παιδείας δεν λέγεται πια υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας, αλλά υπουργείο ...δια βίου μάθησης. Το "εθνικής" εξαλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντόπουλου και αντικαταστάθηκε με το Δια Βίου Μάθησης... Μήπως σε λίγο το ονoμάσουν υπουργείο.. πολυεθνικής παιδείας ή πολυπολιτισμικής;

Η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας που έφτασε στα σχολεία της χώρας ζητάει από τους διευθυντές να αλλάξουν τις ως τώρα σφραγίδες που περιείχαν τη λέξη εθνική παιδεία και να τις αντικαταστήσουν με νέες που θα γράφουν δια βίου μάθησης.

Το περίεργο είναι ότι η νέα κυβέρνηση του Γιωργάκη μετά από τη κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης καταργεί τώρα και τον όρο ΕΘΝΙΚΗ από το υπουργείο παιδείας και ακόμη δεν έχουμε δει καμιά αντίδραση."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου