Χρήστες OnLine

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες μαζεμένοι στο λιμάνι της Πάτρας.. ψαχνωντας την διαφυγή

Η εικόνα στην περίμετρο του λιμανιού της Πάτρας έχει αλλάξει δραματικά από τον περασμένο Ιούλιο, όταν κατεδαφίστηκε και κάηκε ο καταυλισμός των Αφγανών μεταναστών στην οδό Ευρώτα.

Οι προσπάθειες των μεταναστών να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού και από εκεί να μπουν λαθραία σε κάποιο από τα πλοία με προορισμό την Ιταλία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στα υποτυπώδη κρατητήρια - κοντέινερ του κεντρικού Λιμεναρχείου επικρατεί το αδιαχώρητο. Εκεί στοιβάζονται δεκάδες λαθρομετανάστες που έχουν συλληφθεί.

Το τελευταίο διάστημα, καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ανέφεραν ότι, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, ακούγονται «σπαρακτικές» κραυγές από τους κρατούμενους αλλοδαπούς και ορισμένοι δεν δίστασαν να μιλήσουν για ενδεχόμενο βιαιοπραγιών σε βάρος τους.

«Η αλήθεια είναι ότι όντως, κυρίως το βράδυ, οι κάτοικοι της περιοχής ενοχλούνται από τις φωνές των λαθρομεταναστών. Αυτές όμως δεν προέρχονται από βιαιοπραγίες σε βάρος τους, αλλά εξαιτίας των καθημερινών αντιδικιών που έχουν οι διάφορες εθνικότητες μεταξύ τους.

Το πρόβλημα με τα υποτυπώδη κρατητήρια, που έχει διαμορφώσει η υπηρεσία ύστερα από την εκκένωση του κεντρικού κτιρίου, είναι γνωστό, και εξαιτίας της μικρής χωρητικότητας είμαστε αναγκασμένοι να κρατούμε Αφγανούς και Σομαλούς στον ίδιο χώρο.

Αντιλαμβάνεστε ότι προκύπτουν προβλήματα από αυτή τη συνύπαρξη, τα οποία και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» τόνισε στα τοπικά Μέσα ο Πρόεδρος των Λιμενικών Υπαλλήλων, Αντώνης Μπακόπουλος.

Οι λιμενικοί έχουν με συνέπεια δημοσιοποιήσει μια από τις βασικές τους διεκδικήσεις σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του χώρου των κρατητηρίων.

Έχουν ζητήσει να δημιουργηθούν χώροι με τουαλέτες, γιατί και η συνεχής μεταφορά των αλλοδαπών στον εξωτερικό χώρο, στον οποίο έχουν τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των φυσικών τους αναγκών, επίσης προκαλεί μια σειρά προβλημάτων.

Οι ίδιοι περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την επίλυση των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, χωρίς να έχουν λάβει μέχρι τώρα ουσιαστικές απαντήσεις.


Σχολιο Αφυπνισης : Τέρμα στο να παιζουν οι Ελληνες του καλους οικοδεσποτες και να τρωμε εμεις τις σφαλιαρες.. Βαλτε τους ολους σε ενα κοντεινερ και στειτε τους πακετο σε αλλη χωρα στα κρυφα.. Διωχτε τους πια απο εδω ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου