Χρήστες OnLine

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Στον ανακριτή οι «4» των πυρηνων φωτιας (sic). Σε χωρους πανεπιστημιων εφτιαχναν τις βομβες και λογω ασυλου η αστυνομια δεν μπαινει να ερευνησει.

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΣΥΛΟ" ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ "ΣΠΑΣΕΙ" ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Στο γραφείο της 32ης ανακρίτριας βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι τέσσερις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Εμμανουήλ Γιόσπας, Μυρτώ Πεντέλογλου και Παναγιώτης Μασούρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα: Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού (αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Λούκας Κατσέλη), διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων, προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση. Συνολικά ευθύνονται για 173 εμπρηστικές επιθέσεις.


Και οι τέσσερις, που αρνούνται τις κατηγορίες, έπεσαν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις γιάφκες του Χαλανδρίου και του Γαλατσίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό τους ξεκίνησε το περασμένο Πάσχα, όταν στην Αγία Τριάδα του Πειραιά είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός με τα δακτυλικά αποτυπώματα του Μασούρα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προκηρύξεις συντάσσονταν σε internet cafe, ενώ οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευάζονταν στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ωστόσο λόγω του ασύλου δεν μπορεί να ερευνηθεί ο χώρος.


Την ίδια ώρα, άφαντοι παραμένουν οι έξι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Παρά τα μπλόκα που έχει στήσει η αστυνομία σε διάφορα κομβικά σημεία στην Αττική και άλλες πόλεις, οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει. Πρόκειται για τους: Γεώργιο και Μιχάλη Νικολόπουλο του Παναγιώτη, Γιώργο Καραγιαννίδη του Χρήστου, Ελένη Κοντοπούλου του Ιωάννου, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη του Νικολάου και Νταμιάνο Μπαλάνο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου