Χρήστες OnLine

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πακιστανοί και Βερολίνο: Ερωτήματα για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στις κοινωνικές αναταραχές του 08´-09´



Φτασαμε λοιπόν στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ που την περίοδο 2004-2008 βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, τώρα θα γίνει με σιγουριά η επόμενη κυβέρνηση. Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ας θυμηθούμε τις κρίσιμη περίοδο που το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά στις δημοσκοπίσεις.

Ήταν Δεκέμβριος του 2008. Ένας 16χρονος αναρχικός ήταν νεκρός από τα επωστρακισμένα πυρά αστυνομικού. Η αστυνομία είχε δεμένα τα χέρια υπακούοντας τις εντολές του υπ. Εσ. Προκόπη Παυλόπουλου, και τα media της χώρας έβαλαν υστερικά κατά της Αστυνομίας και ούρλιαζαν στον κόσμο για να βγει στους δρόμους. Πολλοί από εμάς λάβαμε και μαζικά sms για να μας το υπενθυμίσουν. Πολλοί αναρωτήθηκαν, ποιοί κρύβονται πίσω από όλα αυτά; Τον τελευταίο χρόνο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι κυριολεκτικά άφαντος και μοιάζει να κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε η ΝΔ να χάσει τις εκλογές που δίχως λόγο προκαλεί πρόωρα.

Μυρίζει στημένη υπόθεση. Αν υπάρχει προσωπική διακομματική συμφωνία μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου για την διαδοχή στην εξουσία και τον αποκλεισμό των δελφίνων της ΝΔ απο την πρωθυπουργική καρέκλα, τότε έπρεπε να προηγηθούν κάποια γεγονότα που να στρέψουν την μάζα των ψηφορων προς το ΠΑΣΟΚ. Αυτό συνέβει επ´ακριβώς! Ας μην ξεχνούμε ότι η αποχώρηση του Μ. Λιάπη, ξαδέλφου του Κώστα Καραμανλή από την ΝΔ είναι μια εξαιρετικά ακραία αντίδραση που υποδηλώνει πολλά τα οποία εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε... με σιγουριά.

Δίχως αμφιβολία, τα ποσοστά που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο, οφείλονται στις ταραχές του Δεκεμβρίου, και τις κοινωνικές ταραχές που ακολούθησαν, με τις επιθέσεις αναρχικών, τις εξεγέρσεις των Μουσουλμάνων, και τις φωτιές του καλοκαιριού. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αντιθέτως! Το σκάνδαλο της Siemens τους στοίχισε πολύ. Έτσι λοιπόν τα δημοσκοπικά κέρδη του ΠΑΣΟΚ οφείλονται αποκλειστικά σε ενέργειες τις Νέας Δημοκρατίας. Ή μήπως έβαλε και το ΠΑΣΟΚ το χεράκι του....; Συν Αθηνά (ΝΔ) και χείρα κίνει...

Ας εξετάσουμε δύο γεγονότα που εμπλέκουν την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στις κοινωνικές αναταραχές των τελευταίων μηνών.

ΑΡΘΡΟ 1ο Τα γεγονότα στο Βερολίνο!

Δεκέμβριος 2008: Θα θυμάστε ότι οι ταραχές στην Αθήνα συνοδεύτηκαν και από ενέργειες στο εξωτερικό. Μια από αυτές που συντέλεσε στον διασυρμό της χώρας μας παγκοσμίως ήταν η κατάλληψη του Ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, άτομα με κουκούλες κατέλαβαν το προξενείο, αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία με την μαυροκόκκινη, και κρέμασαν πανό με συνθήματα. Η φωτογραφία έκανε το γύρω του κόσμου. Ποιοί ήταν αυτοί οι κύριοι; Σε πρώτη ματιά φαντάζουν αναρχικοί.

Την κατάλληψη συνόδεψαν και πορείες διαμαρτυρίες στο Βερολίνο. Αυτές οι πορείες δεν οργανώθηκαν από κάποιους αναρχικούς. Όπως βλέπετε φωτογραφίες τις κατάληψης φιλοξενούνται στην ίδια ιστοσελίδα με αυτή της οργάνωσης των διαδηλώσεων. Εκέι θα βρείτε και δράσεις συμπαράστασης για την συνδηκαλήστρια Κ. Κούνεβα, την επίθεση κατά του Δικτύου κτλ. Οι ιστοσελίδες και η οργάνωση κινούταν από συγκεκριμένο άτομο το οποίο είναι εκλογικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Βερολίνο.

Το ζήτημα όμως είναι λίγο πιο περίπλοκο. Το προξενείο διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που επιτρέπει στους εργαζόμενους του Προξενείου να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πριν τα άτομα εισέλθουν στο κτίριο. Επιπλέον κανένας από του 15 περίπου καταλληψίες δεν διώχθηκε παρότι η Γερμανική αστυνομία ζήτησε να παρέμβει και να τους συλλάβει.
Αντιθέτως οι αρχές του Προξενείου δεν άσκησαν διώξεις και έτσι τα παλληκάρια μας μετά από “διαπραγματεύσεις“, αποχώρησαν σαν κύριοι. Είναι προφανές ότι η Γερμανική αστυνομία δεν αστειεύεται με τέτοιες ενέργειες. Οι συμμετέχοντες έπαιρναν τεράστιο ρίσκο με αυτή την ενέργεια, διότι σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου αυτά τα παιρνάμε στα ελαφρά, στην Γερμανία θα έμπλεκαν σοβαρά με τον νόμο. Οι Κούρδοι που συμμετείχαν σε παρόμοιες καταλλήψεις τον Φεβρουάριο του 1999 απειλήθηκαν με απελάσεις (εδώ). Θα έπρεπε λοιπόν να γνωρίζουν ότι δεν θα διωχθούν ποινικά από την Προξενική αρχή. Το πιο πιθανό είναι λοιπόν ότι υπήρχε προσυνεννόηση.









Για να χαριτολογήσουμε και λιγο οι "επαναστάτες" θα πρέπει να αισθάνονταν σαν στο σπίτι τους με το περιβάλλον του συγκεκριμένου προξενείου το οποίο θυμίζει περισσότερο Μαροκινό τεκέ παρά Ελληνικό προξενείο. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν και ναργιλέ για να περνούν πιο ευχάριστα οι μοναξιές στα ξένα!

ΑΡΘΡΟ 2ο Οι εξεγέρσεις των Πακιστανών!

Θυμάστε ότι πριν από μερικούς μήνες η Πακιστανική κοινότητα πρωτοστάτησε σε ευρείας κλίμακας ταραχές στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή μια στημενη προβοκάτσια με το δήθεν σκίσιμο του Κορανίου από άνδρα της Ελ. Αστυνομίας. Σήμερα βλέπουμε τον αντιπρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας να κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β´ Αθηνών.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τις σχέσεις της Πακιστανικής κοινότητας με άτομα της εξωβουλευτικής Αριστεράς όπως τον κύριο Κωνσταντίνου της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο", και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τώρα όμως το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας καταβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ στενότερες σχέσεις με τους λαθρομετανάστες. Αυτές οι σχέσεις ήταν καλά κρυμμένες τα προηγούμενα χρόνια.


Προκύπτει λοιπόν το εξής ερώτημα: Είχε σχέση τo ΠΑΣΟΚ με την υποκίνηση και την καθοδήγηση των Μουσουλμάνων στις ταραχές του Μαΐου; Επιπλέον εγείρει το ερώτημα του πόσοι είναι οι Ελληνοποιημένοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες στην Αθηνα; Να υπενθυμίσουμε ότι η Πακιστανική κοινότητα συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία μίας σειράς προβοκατόρικων ενεργειών από τον περασμένο Οκτώβριο με την στήριξη της Καθημερινής και του BBC. Στο παρόν μπλογκ έχουν γραφτεί μια σειρά από αρθρα και έχουν δημοσιευτέι σχετικά βίντεο.



Μπορεί να μην έχουμε στην διάθεση μας το “όπλο του εγκλήματος“ αλλά αυτές οι σχέσεις με τα γεγονότα καλλιέργουν υπόνοιες για την ανάμιξη του κόμματος. Ειδικά όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κίνητρο με απώτερο σκοπό την εξουσία!

ΕΨ

Πηγή:Ελληνόψυχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου