Χρήστες OnLine

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Απειλές εναντίον Ελλάδας - Κύπρου από τον νέο αρχηγό του τουρκικού Ναυτικού, ενώπιον του Ερντογάν!



Μας απειλεί ο νέος αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού ότι θα μας… δείρει, εάν τολμήσουμε να εξορύξουμε τα πετρέλαια στην Ανατολική Μεσόγειο και ασχοληθούμε με τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες! Με ύφος… νταβατζή, ο ναύαρχος Εσρέφ Γιγίτ, ξεκαθάρισε ότι το τουρκικό Ναυτικό θα συνεχίσει να προασπίζει… τα δίκαια της Τουρκίας!

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των αλλαγών στην ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Σημαντικές ήταν και οι δηλώσεις των υπολοίπων νέων αρχηγών που ήταν σχετικές με τα ζητήματα ασφαλείας της Τουρκίας.

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναλαμβάνει ο στρατηγός Χασάν Ακσάι, ο οποίος δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις αεροπορικές τους επιχειρήσεις κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) μέχρι την εξόντωση και του τελευταίου τρομοκράτη.

Μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις, σε συνδυασμό φυσικά με τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας... είναι δύσκολο κανείς να περιμένει έστω και την παραμικρή αλλαγή στην τουρκική στάση.

Αν είχαν γίνει τέτοιες δηλώσεις από Έλληνα αρχηγό επιτελείου, θα είχε καλώς ή κακώς δημιουργηθεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα και το κυριότερο, θα είχαν τύχει της ανάλογης πολιτικής εκμετάλλευσης από τις «άλλες πλευρές».

Στην περίπτωσή μας θα πρέπει να γίνει εκμετάλλευση αυτής της δήλωσης, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας! Ακριβώς όπως εκμεταλλευθήκαμε τα στοιχεία της εκτέλεσης των πέντε αγνοουμένων και τις δηλώσεις του Τούρκου σκηνοθέτη.

Πηγή:orfni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου