Χρήστες OnLine

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Γκρεμίστηκε ο καταυλισμός των μεταναστών στην Πάτρα.. η πολη καθαριζει και τα αποβρασματα τρεχουν να κρυφτουν


Γκρεμίστηκε το πρωί μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας ο καταυλισμός των μεταναστών στην Πάτρα (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου και Ευρώτα). Πλέον είχαν απομείνει 150 (από τους πάλαι... ποτέ 4.000 Αφγανούς) και η μεταφορά τους έγινε με 2 λεωφορεία. Τριάντα περίπου άτομα που διέθεταν χαρτιά έφυγαν μόνοι τους.


Στην Αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν 6 διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων, όλη η δύναμη της ομάδας Ζήτα, τουλάχιστον πενήντα άτομα της Ασφάλειας,ΟΠΚΕ, κλπ. Η μετακίνηση των αλλοδαπών έγινε μέσα σε μία ώρα χωρίς να ανοίξει μύτη!


Οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 ανήλικους, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ 15 μετανάστες οι οποίοι είχαν νόμιμα έγγραφα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας.


Επίσης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 15 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα.


Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, σημειώθηκαν εμπρησμοί αυτοκίνητων στην πόλη, γεγονός που εκτιμάται ως κίνηση αντιπερισπασμού απο ομάδες αντιεξουσιαστών.


Την ίδια ώρα, τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών - όπως τα αποκαλεί - σε Ρίο, Έβρο, Ριτσώνα, Καβάλα και Ασπρόπυργο, προαναγγέλλει με συνέντευξη του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.


Οι αντιεξουσιαστές της Πάτρας είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση, όμως δεν πλησίασαν τον καταυλισμό! Βρέθηκαν εκεί μόνο 4 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο τα οποία προσήχθησαν στην Αστυνομία, χωρίς όμως να δώσουν κάποια αφορμή. Μάλιστα είχαν "αναμειχθεί" με τους δημοσιογράφους, εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ. Φαίνεται όμως ότι η Αστυνομία ...τους γνώριζε.


Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου. Εκεί οι αστυνομικοί έλεγχαν μετανάστες που προέρχονται κυρίως από χώρες της Αφρικής. Όσοι δεν είχαν έγγραφα, προσάγονταν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν απρόοπτων.


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ . ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ . ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου