Χρήστες OnLine

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

STOP κατασκευή μουσουλμανικού σχολείου στην Αυστραλία



Η αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων μεταναστών στην Αυστραλία, έχει δημιουργήσει, ως ήταν αναμενόμενο, και εκεί πολλά προβλήματα και κοινωνικές συγκρούσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά από σχετική προσφυγή κατοίκων της περιοχής της Νέας νότιας Ουαλίας, και σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Κάμτεν, το τοπικό Δικαστήριο Υποθέσεων Γής και Περιβάλλοντος της Νέας νότιας Ουαλίας να απορρίψει την αίτηση κατασκευής μουσουλμανικού σχολείου με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κατασκευή θα ήταν ασύμβατη με τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής.


Στην πραγματικότητα όμως ο λόγος ήταν πως με τη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου θα αλλοιώνονταν η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής, καθώς και ο πολιτισμικός της χαρακτήρας. Στην περιοχή μάλιστα οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας τυλιγμένοι με αυστραλιανές σημαίες στην οποία διαδήλωσαν με συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων, και εξέφρασαν την αντίθεση τους τόσο στη δημιουργία ισλαμικού σχολείου, που σύμφωνα με αυτούς μπορεί να αποτελέσει φυτώριο τρομοκρατών, όσο και στον γενικότερο εποικισμό της περιοχής από μουσουλμάνους.

http://egersis.blogspot.com/2009/06/stop.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου