Χρήστες OnLine

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Αισιόδοξη νότα Παυλόπουλου για τους λαθρομετανάστες

Αισιόδοξος, ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης θα λυθεί, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real-Fm.


Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης δεν είναι καινούργιο, καθώς ξεκίνησε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και όλα αυτά τα χρόνια «αφέθηκε στην τύχη του με την Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».


Κατά τον υπουργό Εσωτερικών, η Ελλάδα -σαφέστατη πολιτική αιχμή κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- δεν είχε έχει θέσει ποτέ σε Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών στην Ευρώπη το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο στη Σύνοδο επί ολλανδικής προεδρίας, το Νοέμβριο του 2004, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι η Τουρκία –βασική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα- δεν μπορεί να προχωρήσει στην ενταξιακή διαδικασία, αν δεν συμμορφωθεί πλέον με το κοινοτικό κεκτημένο.


Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μικροπολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου