Χρήστες OnLine

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια κίνηση για το Σκοπιανό από ΞΕΝΟΥΣ καθηγητές


Με μία εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας.


«Βοηθείστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί. Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης.


Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια για παράδειγμα από την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις ΗΠΑ. Ας σημειωθεί δε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών, αλλά πραγματικά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με την βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράζει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα.


Έτσι καλούν την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα. Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1000 χρόνια αργότερα». Σημειώνουν δε και ζητούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «να βρει τους κατάλληλους τρόπους ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας.

Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία έχει αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη». Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών.


Παρακάτω είναι το link της ιστοσελίδας:http://macedonia-evidence.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου