Χρήστες OnLine

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μεγάλη επιχείρηση-σκούπα ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Ευρεία επιχείρηση-σκούπα για παράνομους μετανάστες και τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία, αλλά με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.


Σύμφωνα με τα Νέα, παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών αποκαλύπτουν πως θα πρόκειται για σαρωτική επιχείρηση που θα έχει ως στόχο να απομακρύνει όλους τους λαθρομετανάστες από το τρίγωνο Πλατεία Ομονοίας- Πλατεία Καραϊσκάκη-Πλατεία Θεάτρου.


Στην τελική ευθεία μπαίνει και το ζήτημα της μεταφοράς εκατοντάδων παράνομων μεταναστών στην πρώην στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Αλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορούσε να προχωρήσει η μαζική επιχείρηση-σκούπα είναι η έλλειψη χώρου μεταφοράς των λαθρομεταναστών.


Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητά του η έκταση των 100 στρεμμάτων, μέσα στην οποία μπορούν να εγκατασταθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου, έως 2.000 άνθρωποι. Την έκταση όμως τη διεκδικεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να κατασκευαστούν εκεί οι νέες δικαστικές φυλακές.


Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν, ωστόσο, πως θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο υπουργείων και θα προχωρήσει η δημιουργία του γκέτο, καθώς στην κυβερνητική ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης βρίσκονται πολύ ψηλά.


Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται πως σε συνεργασία με την ΕΕ ο χώρος στον Ασπρόπυργο θα χρησιμοποιείται ως χώρος προσωρινής εγκατάστασης των λαθρομεταναστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφέρονται με αεροπλάνα στις πατρίδες τους.

Κλείνει ο ΟΚΑΝΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει εξαγγείλει τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΟΚΑΝΑ από την Πλατεία Θεάτρου, ενώ το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης για τα άτομα που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο σταθμό θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γεννηματά. Λόγω αυτής της μεταφοράς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν πως 500-600 άτομα που έχουν μετατρέψει σε πιάτσα ναρκωτικών την περιοχή του κέντρου θα αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.


Σκούπα και για αντιεξουσιαστές

Τέλος, επιχείρηση-σκούπα θέλει να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. και για τους αντιεξουσιαστές. Το υπουργείο Εσωτερικών αντιμετωπίζει θετικά το θέμα και σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις η ΕΛ.ΑΣ. θα επέμβει σε χώρους που έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές και που οι ιδιοκτήτες τους επανειλημμένως έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή τους.



ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ . ΦΤΙΑΧΤΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ .


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ . ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΩΞΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ ΜΕ ΣΚΑΤΟΔΗΛΩΣΕΙΣ . ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ . ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ .


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου