Χρήστες OnLine

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Γραικυλιστάν 2009: Απέσυραν τον Πίνακα της Σφαγής της Χίου του Ντελακρουά!

2075fds


“ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;“: Σωρεία, σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση (άγνωστος ο εμπνευστής), να μην εκτίθεται, από τώρα και στο εξής, στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά. Ο εκπληκτικός αυτός πίνακας προκάλεσε, τότε, συγκίνηση και αποτροπιασμό για τις κτηνωδίες των Τούρκων, σε βάρος των κατοίκων της Χίου. Την έλλειψη του πίνακα, διαπίστωσε σε ξενάγησή της, στο χώρο της έκθεσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χίου, Ισαβέλλα Μπουρνιά, η οποία ήδη με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητά την παρέμβασή του.


“ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ” Η Ισαβέλλα Μπουρνιά σχετικά με το θέμα δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή ο πίνακας βρίσκεται αποθηκευμένος στο Οσμανίε Τζαμί, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην περιοχή του Φραγκομαχαλή. Το Οσμανίε Τζαμί, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μετακινήθηκε εκεί, προκειμένου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα.” Η κυρία Μπουρνιά μεταξύ άλλων υπογράμμισε: ” Χώρος στο Μετζιτιέ Τζαμί, υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί κενοί τοίχοι προκειμένου να συμπεριληφθεί το αντίγραφο της σφαγής ως έκθεμα”.


“ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ(;):Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς. Για την Ιστορία πάντως, η Τουρκία, επεδίωξε τη μεν πρώτη φορά, να αφαιρεθούν οι ταμπέλες από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής, στη Μονή του Αγίου Μηνά, που έφεραν την επιγραφή: “ΕΡΓΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ” καθώς και την καθαίρεση της αντίστοιχης επιγραφής στη Νέα Μονή Χίου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.tvpatrida.gr/


ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?


ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ.. την συνεχεια την ξερετε..


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου