Χρήστες OnLine

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (!!!!!) ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΕΤΗΣΙΩΣ!


Στα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ανέρχεται το ύψος των χαμένων φόρων από το παραεμπόριο στην Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Νομαρχία Χανίων, με αντικείμενο την πάταξη του φαινόμενου του παραεμπορίου στις τουριστικές περιοχές και τις παραλίες του Νομού Χανίων.

Κατά τη σύσκεψη, τονίστηκε ότι οι εικόνες που καταγράφονται κάθε χρόνο στις παραλίες του νομού, με κάθε λογής μικροπωλητές να πωλούν φρούτα, γλυκά αλλά και να προσφέρουν υπηρεσίες μασάζ είναι τριτοκοσμικές, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται και το υγιές εμπόριο.

Για την πάταξη του παραεμπορίου αποφασίστηκε η σύσταση μικτών κλιμακίων που θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε ημερήσια βάση.

Όπως είπε ο αντινομάρχης, κ. Κουκιανάκης, «σκηνές που θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες, κυρίως στις παραλίες, θα πρέπει να εκλείψουν. Οι προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι με τα μικτά κλιμάκια ελέγχου θα επαναληφθούν και φέτος, προκειμένου να διώξουμε όλους αυτούς που περιφέρονται ανάμεσα στους λουόμενους κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Στα Χανιά, μόνο το περσινό καλοκαίρι σχηματίσθηκαν 117 δικογραφίες κατά ατόμων για παράνομο εμπόριο. Φέτος, τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο αυστηρά και θα επιβάλλονται ''τσουχτερά'' πρόστιμα.

Σκεφτόμαστε να επισκεφτούμε τον ίδιο τον εισαγγελέα, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση, ώστε να εφαρμόσει τον νόμο» τόνισε ο κ. Κουκιανάκης.

Στο λιανικό εμπόριο υπολογίζεται ότι τα κυκλώματα του παραεμπορίου ελέγχουν το 1/3 του τζίρου, ενώ απόλυτη είναι η κυριαρχία σε πιο μοντέρνους κλάδους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης, τόνισε ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό της ελληνικής οικονομίας και κατ' επέκταση για το καλό των ντόπιων επιχειρήσεων.

Αν και ακριβή στοιχεία για τη ζημιά που προκαλεί το παραεμπόριο στην τοπική οικονομία δεν υπάρχουν, ωστόσο οι οργανώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκτιμούν ότι από τη συνολική ''πίτα'' που αναλογεί στην αγορά ένα σημαντικό κομμάτι αντιστοιχεί στο παράνομο εμπόριο» συμπλήρωσε ο κ. Μαργαρώνης.

eglimatikotita

Η ίδια ομάδα που είχε επιτεθεί στην Χρυσή Αυγή το 2008 ευθύνεται και για την στυγερή δολοφονία της Οδού Σταδίου!


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι δολοφόνοι της Οδού Σταδίου είχαν πρωτοστατήσει στην αντισυγκέντρωση και επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής τον Φεβρουάριο του 2008! Όπως γράφει σήμερα μεγάλη εφημερίδα: «Οι αξιωματικοί έχουν ακόμη ανακαλύψει ποια ομάδα αναρχικών και από ποιο «στέκι»- από τα 30 που υπάρχουν στην Αττική- έχει πρωτοστατήσει στις επιδρομές της οδού Σταδίου το επίμαχο χρονικό διάστημα της 5ης Μαΐου» – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΟ ΒΗΜΑ»: «ΒΗΜΑ: Η Αστυνομία ανακάλυψε την ομάδα αναρχικών που πρωτοστάτησε στον φονικό εμπρησμό στη Μarfin Βank, ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, Τρίτη 11 Μαΐου 2010:


“Oι καταγραφές από 10 κάμερες αλλά και από 30 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων έχουν αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ. δύο από τους δράστες των επιθέσεων σε καταστήματα της οδού Σταδίου, πριν από τον φονικό εμπρησμό στη Μarfin Βank! Οι αξιωματικοί έχουν ακόμη ανακαλύψει ποια ομάδα αναρχικών και από ποιο «στέκι»- από τα 30 που υπάρχουν στην Αττική- έχει πρωτοστατήσει στις επιδρομές της οδού Σταδίου το επίμαχο χρονικό διάστημα της 5ης Μαΐου.


Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αποκλείσει επίσης το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στις επιθέσεις να βρίσκονται και σε λίστα υπόπτων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Μάλιστα, για να εντοπίσει τους δράστες, εφαρμόζει την ειδική μέθοδο ανάλυσης βίντεο, με την ονομασία «Copeland», από τη Σκότλαντ Γιαρντ.


O ι δύο ύποπτοι απεικονίζονται σε οπτικό υλικό να μην έχουν πλήρως καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να κινούνται ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών και να συμμετέχουν σε επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε βιβλιοπωλεία και εμπορικά καταστήματα προτού γίνει το μοιραίο χτύπημα στην τράπεζα. Τα πιο σημαντικά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από επίθεση σε ένα κατάστημα και σε ένα βιβλιοπωλείο, όπου πήγαν πάλι χθες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για να λάβουν νέες καταθέσεις. Μάλιστα σε μία από τις προηγούμενες επιθέσεις σε κατάστημα ειδών υπόδησης η βόμβα μολότοφ δεν έχει εκραγεί, βρέθηκε και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για συλλογή στοιχείων.


Οπως ανέφεραν χθες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί προς «Το Βήμα», «τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει κρίνονται εξαιρετικά σοβαρά και μας δημιουργούν αισιοδοξία. Ωστόσο δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε αυτό το υλικό ακόμη στην Εισαγγελία, ούτε να προχωρήσουμε σε συλλήψεις των υπόπτων για τις επιθέσεις που προκάλεσαν μόνο ζημιές. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, άλλα άτομα χτυπούσαν τα καταστήματα στην αριστερή πλευρά της Σταδίου και άλλα στη δεξιά όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Μarfin. Κύριος σκοπός μας είναι, με βάση αυτές τις αναγνωρίσεις και με το αρχείο για υπόπτους αντιεξουσιαστές που έχουμε, να βρούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το “γκρουπ” των επιδρομέων. Και να μαζέψουμε αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους».


Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά όλες τις καταγραφές, από κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας και από ιδιωτικές κάμερες, από την πορεία του «γκρουπ» των κουκουλοφόρων που ξεκίνησε από την οδό Πατησίων ως την πλατεία Συντάγματος όταν και φαίνεται να διαλύεται. Σημειώνεται πάντως ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει σημαντικό οπτικό υλικό από παλαιότερες επιθέσεις κουκουλοφόρων, όπως η επίθεση εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στις 17 Δεκεμβρίου 2008 στην Καισαριανή, η σύγκρουση αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής στις 3 Φεβρουαρίου 2008 στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και η επιδρομή κουκουλοφόρων στις 14 Μαρτίου 2009 στο Κολωνάκι, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα. Ωστόσο, παρ΄ ότι και τότε υπήρξαν ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών, η έρευνα δεν κατέληξε πουθενά…» - BHMA


πηγη


Ζητήματα ασφαλείας από την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ?



ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να εμφανισθούν οι πρώτες συγκρούσεις εθνοτικών ομάδων αλλά και ενέργειες χειραγώγησής τους από ξένα κέντρα, οδηγώντας τη χώρα σε αποσταθεροποίηση.


Έντονο προβληματισμό και ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες.


Χωρίς να εξετασθούν οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, το επίμαχο σχέδιο νόμου (σ/ν), για το οποίο έχει τεθεί και ζήτημα συνταγματικότητας, δε συντάχθηκε από κάποια αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών αλλά αποτελεί έργο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης συγκεκριμένων ιδεοληψιών, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνει σε καμία περίπτωση υπόψιν το ιδιαίτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας.


Βεβαίως είναι μάταια οποιαδήποτε σύγκριση με αντίστοιχα νομοθετήματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ δε μάλλον όταν το 70% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη διέρχονται από την Ελλάδα.


Εν αντιθέση με αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό, παρ΄όλα αυτά δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται ανεξέλεγκτα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -όπως διαπιστώνεται- δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία.


Κι όμως, χωρίς να έχουν αποκτήσει Ελληνική συνείδηση ή χωρίς καν να γνωρίζουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές πόσοι και ποιοι ζουν εντός της επικράτειας της Χώρας, η κυβέρνηση θέτει εν μέσω γενικευμένης κρίσης τη χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες ως κορυφαία προτεραιότητα.


Συνοπτικά, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης:
1. Η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Η χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συσπείρωση των διαφόρων εθνοτικών ομάδων και σε ενέργειες χειραγώγησης από τα εθνικά τους κέντρα (κυρίως από την όμορη Αλβανία και το μουσουλμανικό Πακιστάν, στενού συμμάχου της Τουρκίας), μειώνοντας κατακόρυφα τη διπλωματική ισχύ από “εσωτερικές πιέσεις”. Δίνει αντιφατικά μηνύματα στο εξωτερικό, πλήττοντας το κύρος και την εικόνα της διεθνώς ενώ εντείνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Μακροπρόθεσμα αναμένεται η δημογραφική αλλοίωση συγκεκριμένων περιοχών, ιδιαίτερα των εθνικά ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της Θράκης, της Ηπείρου και του Ανατολικού Αιγαίου.


2. Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές “ελληνοποιήσεις” και χορήγηση ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Αυξάνεται δηλαδή αλματωδώς ο αριθμός των ατόμων που απολαμβάνουν τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη που μπορούν μετακινούνται ελεύθερα στο εσωτερικό της, όταν αποδεδειγμένα η κουλτούρα του Ισλάμ βρίσκεται σε διαμετρικά αντίθεση θέση από τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Ήδη, η απουσία δικλείδων ασφαλείας και οι χαλαρές ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη μαζική “ελληνοποίηση” αλλοδαπών πιθανόν να οδηγήσει στην ακύρωση του μνημονίου για τη κατάργηση της βίζας στους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.


3. Αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι αλλοδαποί με ελάχιστα χρονικά διαμονή στη Χώρα και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν εδώ.


Η δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι οι “μετανάστες θα βοηθήσουν το Στρατό” επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είμαστε σε θέση να έχουμε τα επόμενα χρόνια “Έλληνα” αστυνομικό αλβανικής καταγωγής στα Ιωάννινα ή “Έλληνα” στρατιωτικό πακιστανικής καταγωγής σε νευραλγικές μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

πηγή

Κουνταρδάς: Ξένες μυστικές υπηρεσίες πίσω από τη τρομοκρατία


Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του πρώην πρόεδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου τη 31η Ιανουαρίου 2006, ο βασικός κατηγορούμενος και γνωστός στον “αντιεξουσιαστικό χώρο” Νίκος Κουνταρδάς καταγγέλει σε συνέντευξή του διείσδυση ξένων μυστικών υπηρεσιών και χειραγώγηση τρομοκρατικών οργανώσεων και αναρχικών ομάδων: “Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. Στο λέω και το υπογράφω. Τους έζησα. Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες, γνωρίζετε την καθαρότητά μου, λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάθεση του Πολυζωγόπουλου στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση κατέθεσε: “Αυτό έπρεπε να το έχει βρει η Πολιτεία. Οσοι ενοχλούνταν από τη δράση μου, με στοχοποίησαν. Το έψαξα μέχρις ενός σημείου και μετά σταμάτησα για ευνόητους λόγους. Για να γνωρίζεις, θα πρέπει να είσαι πράκτορας της CIA ή της Μossad”. Ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε στο δικαστήριο ότι από το κινητό του το οποίο έκλεψαν οι δράστες της επίθεσης έγιναν τηλεφωνήματα προς τον -τότε- Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Γ. Αγγελάκου, αλλά και προς τις ΗΠΑ.


Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει και ο Στέλιος Μαλινδρέτος, ο οποίος έχει κατονομάσει ως εντολείς τους τέσσερις άλλους κατηγορούμενους, μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι κατηγορούνται, ως ηθικοί αυτουργοί.


Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος Νίκος Κουνταρδάς, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Ιούνιο, εμφανίστηκε αυθόρμητα στην Ασφάλεια και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη στις 31 Δεκεμβρίου 2004, έξω από την οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας.


πηγή

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


”ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ” ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Την αλλαγή των ελληνικών σχολικών βιβλίων Ιστορίας ώστε να απαλειφθούν οι «αρνητικές αναφορές» στο τουρκικό έθνος, αλλά και οι «προβληματικές» αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή αναμένεται να ζητήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού της εικόνας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Η τουρκική πλευρά έχοντας ήδη ανοίξει θέμα Αιγαίου και Θράκης, εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τη νεοοθωμανική πολιτική της υπαγορεύοντας τις όποιες αλλαγές επιθυμεί στα βιβλία της Ιστορίας, για να διαγράψει έτσι το «αμαρτωλό» παρελθόν της.


Για τον λόγο αυτό συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που θα συνοδεύει τον κ. Ερντογάν και η υπουργός Παιδείας κ. Τσουμπουκτσού προκειμένου να συζητήσει με την Ελληνίδα ομόλογό της τις αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια.


Εξάλλου τα θέματα παιδείας βρίσκονται ψηλά στην τουρκική ατζέντα σε σχέση και με τη μειονοτική εκπαίδευση, όπου στη Θράκη οι παράγοντες που ελέγχονται από το προξενείο ζητούν την ίδρυση νέων μειονοτικών σχολείων, «δίγλωσσων» παιδικών σταθμών και εισαγωγή από την Τουρκία «εκπαιδευτικών» ώστε να ελέγξουν πλήρως και τη νέα γενιά της μειονότητας.

πηγή:ethnos.gr
πηγή