Χρήστες OnLine

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ...!!! --- ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ !!! ---

 

… ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ...



Και για λίγο φρεσκάρισμα στην ιστορική μνήμη… Δείτε ΕΔΩ ένα άλλο ΑΛΗΘΙΝΟ 



--- ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ !!! ---  

φωτογραφικό ντοκουμέντο για το τι ακριβώς έκαναν οι αριστεροί ήρωες επαναστάτες Μας, κομμουνιστές, το 1947 σε αυτούς που έστω και καθ υποψίαν διαφωνούσαν λιγουλάκι μαζί τους… ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ  (και αυτοί) ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ...




Εσείς ποία συνιστώσα λαϊκής περιποίησης προτιμάτε ; Της πυρίτιδας, του μπαρουτιού της τσεκούρας, της μαχαίρας, της μολότοφ…. Τα έχει όλα ο μπαξές των συνιστωσών του προχωρήματως των… 

Μεγάλη εκδήλωση στο Σύνταγμα για τη γενοκτονία των Ποντίων Πλήθος κόσμου σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα Πορεία στη τουρκική πρεσβεία


 Με πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία και τη θυροκόλληση ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ποντική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πλατεία Συντάγματος.

Πλήθος κόσμου σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, συγκεντρώθηκε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κόκκινα τριαντάφυλλα σχημάτιζαν τον αριθμό 353.000 εις μνήμην του αντίστοιχου αριθμού δολοφονημένων,από την Τουρκία ,Ποντίων το 1919.

Μετά την κατάθεση στεφάνων από τον πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χάρη Χρυσοστόμου, αντιπροσωπία εκπροσώπων Ποντιακών Ομοσπονδιών, και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής κ. Χάρη Πασβαντίδη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατόπιν το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας "Αθάνατοι", ενώ δεκάδες μαύρα μπαλόνια πέταξαν προς τον Αττικό ουρανό.

Παράλληλα, επί της πλατείας Συντάγματος είχαν στηθεί από νωρίς περίπτερα από τα οποία οι πολίτες μπορούσαν να ενημερωθούν και να προμηθευθούν βιβλία, και dvd αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη γενοκτονία, υπό τους ήχους Ποντιακών τραγουδιών.

"Μνημονεύουμε τις 353.000 Ποντίους που σφαγιάστηκαν από το μαχαίρι του Κεμάλ, αφού ό,τι είμαστε και ό,τι έχουμε σήμερα το χρωστούμε σε αυτούς", δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της περιφέρειας των ποντιακών ομοσπονδιών Νοτίου Ελλάδας και νήσων κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ζητώντας τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός, ο οποίος τόνισε κι αυτός απ την πλευρά του την ανάγκη για περαιτέρω δράσεις τόσο από την ελληνική πολιτεία όσο και από την ποντιακή κοινότητα για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Εξάλλου, η ποντιακή ομοσπονδία ζητά από την διεθνή κοινότητα την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας ως μέτρο αποτροπής παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον, την άμεση επέμβαση για την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων στον Πόντο και την καθιέρωση της 19ης Μαϊου ως "ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων της ρατσιστικής ιδεολογίας του κεμαλισμού."
πηγη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Οι Πόντιοι φταίνε για την γενοκτονία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Άλλη μια προσβολή κατά του Ελληνισμού από την Ρεπούση..

 

Οι Πόντιοι φταίνε για την γενοκτονία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χτυπούσαν πισώπλατα και λήστευαν τον τουρκικό στρατό – Δεν έγινε γενοκτονία!

Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας, κυρίως άσχετοι με την πολιτική, οι οποίοι μέσα στην οργή και στην απελπισία τους είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το ανθελληνικό κόμμα SYRIZA (τουρκιστί…), χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες για το τι πραγματικά πρεσβεύει. Οφείλουμε, λοιπόν, να τους ενημερώσουμε για το τι εστί ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άρθρο, λοιπόν, που γράφτηκε στην επίσημη κομματική εφημερίδα «Αυγή», από τον Νάσο Θεοδωρίδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων, σχετικά με την (ανύπαρκτη γι’ αυτόν) γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, θα σας παραθέσουμε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο που υποστηρίζει ότι τα θύματα ήταν… θύτες, άρα δικαίως επέσυραν την μήνι των Τούρκων! Ιδού η αποκάλυψη και τα συμπεράσματα δικά σας: 

Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων
Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.
Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.
Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία.
Στην προκειμένη περίπτωση ο ελληνικός πληθυσμός των τριών νομών ή Βιλαετίων, του Πόντου αποτελούσε μια σημαντική, μια μικρή ή μια εντελώς ασήμαντη μειοψηφία. Τα επίσημα αυτά στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στο έτος 1912, προέρχονται από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτηριάδη. Συγκεκριμένα, στον νομό, δηλαδή στο Βιλαέτι της Τραπεζούντας οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο στο 25,9% του συνολικού πληθυσμού, συγκεκριμένα οι Τούρκοι αριθμούσαν 957.866 άτομα ενώ οι Έλληνες ανέρχονταν μόνο σε 353.533.
Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.
Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας.
Οι αντάρτες του Πόντου συντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τα εχθρικά κατοχικά στρατεύματα της Ρωσίας, καταπολέμησαν τον στρατό του κράτους του οποίου ήταν υπήκοοι, καταπιέζοντας και σκοτώνοντας αλλόθρησκους συμπολίτες τους.
Οι ταλαίπωροι αντάρτες, το πλείστον τουρκόφωνοι και αναλφάβητοι, έπεσαν στην παγίδα του αιμοσταγούς αυτού παπά χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες του λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα, δηλαδή δεν συνειδητοποίησαν καν το τι θα απογίνονταν αυτοί μετά το τέλος του πολέμου, όταν ο μεν παπάς θα εξαφανιζόταν για να σωθεί, όπως και έγινε, αυτοί όμως θα παρέμεναν.
Κάτω από την εγκληματική καθοδήγηση του Καραβαγγέλη οι χριστιανοί άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις των ανταρτών χτυπώντας πισώπλατα τον τουρκικό στρατό και ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο.
Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών, τις οποίες παρουσιάζει κομπάζοντας σε μια μελέτη του ο εθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ανθεμίδης («Επαναστατική τρομοκρατία – Αντίποινα των Ελλήνων κατά του τουρκικού πληθυσμού»).
Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.
(ΥΓ): Με άτομα αυτού του φυράματος δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνυπάρξει και να κάνει διάλογο μαζί τους, ο αρχηγός της ψοφοδεξιάς των τεμενάδων, Α. Σαμαράς. Δεν τους βρίσκει καθόλου επικίνδυνους! Μόνο τη Χρυσή Αυγή, που είναι το «απόλυτο κακό»  αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι! Έλληνες, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και μαυρίστε με πάθος τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξανά ψήφος δαγκωτή στην Χρυσή Αυγή, για την επανελλήνιση του τόπου μας!

ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ